Tunnettu tavarataloyrittäjä yhdisti presidentti Niinistön outoon salaliittoteoriaan ja totesi "koko holokaustin olevan tarinaa"

Juha Kärkkäinen kuvattuna Jyväskylän Palokassa sijaitsevassa myymälässä vuonna 2017. Risto Aalto
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Tavarataloketju Kärkkäisen omistaja Juha Kärkkäinen kieltää Facebookissa holokaustin. Kärkkäinen jakoi lauantaina omalla Facebook-sivullaan tekstin, joka liittyy Sauli Niinistön esiintymiseen Malmön holokaustifoorumilla jakotekstillä: "Sale on Nwo kätyri". Julkaisun kommenteissa hän toteaa vielä: "Koko holokausti on tarinaa."

Nwo, eli New world order -salaliittoteoria on monessa salaliittoteoriassa esiintyvä ajatus, että maailmaan pyritään perustamaan totalitaarinen, epädemokraattinen maailmanhallitus. Ajatus uudesta maailmanjärjestyksestä esiintyy useissa erillisissä salaliittoteorioissa, jotka olettavat sen taustalla olevan muun muassa liskomiehiä tai YK.

Kärkkäinen on tuomittu vuonna 2014 sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan liittyen juutalaisvastaisiin kirjoituksiin. Useat valmistajat, kuten Fiskars ja Makia, ovat aiemmin kertoneet lopettaneensa yhteistyön Kärkkäisen tavaratalojen kanssa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut