Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Poliisin asiakirjasta selviää, että kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa näyttelijä Baldwinin aseessa oli oikea luoti

Yhdysvaltalaislehti Santa Fe Reporterin haltuunsa saamasta poliisin asiakirjasta selviää, että kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa näyttelijä Alec Baldwinin käyttämässä aseessa oli oikea luoti.

Aiemmin samasta asiasta kertoi myös Yhdysvalloissa muun muassa elokuva-alan tekniikasta vastaavia edustava ammattiliitto IATSE, joka oli lähettänyt jäsenilleen asiasta sähköpostin.

Santa Fe Reporter kertoo, että elokuvan apulaisohjaaja oli ojentanut aseen lavastekärrystä Baldwinille ja kertonut sen olevan "kylmä ase". Se tarkoittaa, ettei asetta ole ladattu oikeilla patruunoilla. Hetkeä myöhemmin Baldwin ampui kohtalokkaan laukauksen.

Elokuvan tuotannon edustaja oli aiemmin sanonut Hollywood Reporterin mukaan, että onnettomuudessa lauennut rekvisiitta-ase oli ladattu paukkupatruunoilla.

Halyna Hutchins sai surmansa Rust-lännenelokuvan kuvauksissa, kun Baldwin ampuma luoti osui häntä rintaan. Hutchinsin lisäksi elokuvan ohjaaja Joel Souza haavoittui ampumisessa.

Tapauksesta aloitettu poliisitutkinta keskittyi lauantaina aseista vastaavaan työntekijään ja apulaisohjaajaan, joka antoi aseen Baldwinille. Baldwinia on kuulusteltu asiasta, mutta häntä vastaan ei ole nostettu syytteitä.

Elokuvan kuvauksissa ongelmia jo aiemmin

Los Angeles Timesin mukaan elokuvan kuvauksissa oli ollut aiemmin ongelmia ja vain tunteja ennen kohtalokasta onnettomuutta useampi tuotantopuolen työntekijä oli marssinut protestina pois kuvauspaikalta. Työntekijät olivat tyytymättömiä työskentelyolosuhteisiin, muun muassa pitkiin työpäiviin ja -matkoihin.

Lisäksi kolme työntekijää kertoi olleensa huolissaan, kun kuvauksissa viime lauantaina oli tapahtunut kaksi vahinkolaukausta.

– Siitä olisi pitänyt tehdä tutkinta. Ei ollut mitään turvallisuuskokousta, eikä ollut myöskään varmuutta siitä, ettei vastaavaa tapahtuisi uudelleen. Kaikki halusivat vain kiirehtiä, nimettömänä pysyvä työntekijä kertoo lehdelle.

Elokuvan kuvaaminen alkoi lokakuun alkupuolella Santa Fen kaupungin lähellä, ja työntekijöille oli luvattu, että heille maksetaan hotelliasuminen Santa Fessä. Kuvaamisen alettua työntekijöille selvisi, että heidät onkin majoitettu noin 80 kilometrin päähän Albuquerqueen. Se sai työntekijät ärsyyntymään, sillä kuvauspäivät olivat 12–13 tuntia pitkiä.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.