Leviämisvaiheen ravintolarajoitukset käyttöön Etelä-Pohjanmaalle ja koko Uudellemaalle – Mara kantelee oikeuskanslerille

Koronapasseja tarkastettiin viime viikon lopulla ravintola Rymy-Eetun ovella Helsingissä. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Leviämisvaiheen ravintolarajoitukset otetaan käyttöön Etelä-Pohjanmaalla ja koko Uudellamaalla, kertoo valtioneuvosto. Uudet rajoitukset tulevat voimaan huomenna perjantaina.

Aiemmin Uudenmaan rajoitukset koskivat vain Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisen kaupunkeja.

Leviämisvaiheen alueilla anniskelu on sallittu puoleenyöhön saakka ja ravintolat saavat olla auki yhteen yöllä. Myös asiakaspaikkojen määriä on rajoitettu.

Vaihtoehtona rajoituksille yritys voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat voimassa myös Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Kiihtymisvaiheen ja perustason alueilla ei ole erillisiä rajoituksia anniskeluajoista tai asiakasmääristä.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara kertoi tekevänsä päätöksestä kantelun oikeuskanslerille.

---

Aiemmin jutussa luki virheellisesti, että leviämisvaiheen alueilla anniskelu on sallittu iltayhteentoista saakka ja kiihtymisvaiheen alueilla yhteen yöllä. Juttuun on korjattu, että leviämisvaiheen alueella saa anniskella puoleenyöhön asti ja ravintolat saavat olla auki yhteen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut