Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Nordea ei ole järin kiinnostunut Handelsbankenin Suomen toimintojen ostosta – "Ei ole kärjessä listallamme"

Pohjoismainen finanssikonserni Nordea seuraa Handelsbankenin vetäytymistä Suomesta ja Tanskasta, kertoo konsernijohtaja Frank Vang-Jensen STT:lle. Handelsbanken on myymässä toimintonsa, mutta Nordea ei ole Vang-Jensenin mukaan järin kiinnostunut niiden ostamisesta.

– Se ei ole kärjessä meidän listallamme, hän sanoo.

Nordea takoi heinä–syyskuussa liikevoittoa lähes 1,3 miljardia euroa. Vuosi sitten vastaavana aikana liikevoitto oli vajaat 1,1 miljardia euroa. Yhtiön mukaan asiakasliiketoiminnan volyymien kasvu jatkui kaikissa Pohjoismaissa.

Muun muassa konsernin myymien asuntoluottojen määrät kasvoivat kuusi prosenttia vuoden takaisesta. Markkinaosuudet kasvoivat ympäri Pohjoismaita.

Vang-Jensen kertoo seuraavansa asuntomarkkinoiden kehitystä mielenkiinnolla, sillä asuntokauppa kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti kaikissa Nordean toimintamaissa.

Suomen kiinteistönvälittäjien yhdistyksen mukaan asuntokauppa on käynyt tänä vuonna vilkkaampana kuin moniin vuosiin.

Vang-Jensenin mukaan viime kuukausina on nähty paljon rohkaisevia merkkejä, kun Pohjoismaissa on purettu koronarajoituksia ja miljoonat ihmiset ovat voineet palata normaalimpaan elämään.

Hän arvioi, että pandemian jälkeisessä elpymisessä on käynnistynyt uusi vaihe, jonka Nordea on voinut aloittaa vahvasta asemasta. Koronapandemia saattaa kuitenkin roihahtaa uudelleen.

– Olemme valmistautuneet sellaiseen tilanteeseen hyvin, Vang-Jensen kertoo.

Nordean luottosalkun laatu on hänen mukaansa pysynyt vahvana. Varhaiset merkit viittaavat siihen, että asiakkaat ovat selvinneet koronarajoituksista yleisesti ottaen hyvin. Kolmannen neljänneksen nettomääräiset luottotappiot olivat erittäin vähäiset.

Nordea pitää kuitenkin konsernin johdon harkintaan perustuvan luottotappiovarauspuskurin ennallaan.

Digitaalisiin palveluihin lisätään uusia toimintoja

Vang-Jensen kertoo, että Nordea jatkaa digitaalisten palveluidensa kehittämistä edelleen. Tavoitteena on, että asiakkaat saisivat entistä jouhevampia palveluita. Digitaalisiin palveluihin lisätään muun muassa uusia toimintoja.

– Investoimme digitaalisiin palveluihin voimakkaasti. Pyrimme yhdistämään digitaaliset ja henkilökohtaiset palvelut, Vang-Jensen sanoo.

Hänen mukaansa Nordea on viime vuosineljännesten aikana saavuttanut tuloksia keskittymällä johdonmukaisesti painopistealueisiinsa.

Hän kertoo, että myönteisen kehityksen pohjalta Nordea valmistelee parhaillaan taloudellisten tavoitteiden ja liiketoimintasuunnitelman päivitystä. Uudet taloudelliset tavoitteet esitellään tämän vuoden tilinpäätöksen julkistamisen yhteydessä helmikuussa.