Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz eroaa, kiistää syyllistyneensä korruptioon

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz on ilmoittanut eroavansa tehtävästään. Kurzista on avattu tutkinta jutussa, jossa poliitikkojen epäillään junailleen itselleen positiivista mediajulkisuutta rahalla.

Oikeistolaista ÖVP-puoluetta edustavan Kurzin lisäksi tutkinnan kohteena on yhdeksän muuta henkilöä ja kolme organisaatiota. Syyttäjien mukaan talousministeriön varoja olisi käytetty manipuloimaan sanomalehden mielipidekyselyitä siten, että paikallinen media olisi julkaissut puolueelle myötämielisiä tuloksia.

Epäiltyjen tekojen epäillään tapahtuneen vuosien 2016–2018 aikana, jolloin Kurzin johtama puolue oli hallituksessa oikeistopopulistisen vapauspuolueen kanssa.

Itävallan media on kertonut lehden olevan sanomalehti Österreich.

Kurz kiistää syyllisyytensä

Kurz sanoi tiedotustilaisuudessa esittävänsä ulkoministeri Alexander Schallenbergia uudeksi liittokansleriksi ja jatkavansa itse puolueensa puheenjohtajana ja lainsäätäjänä parlamentissa.

Varakansleri ja vihreiden johtaja Werner Kogler pyysi perjantaina ÖVP:tä nimittämään uuden liittokanslerin. Koglerin mukaan Kurz ei enää kelpaa virkaan.

Kurz on kiistänyt syyllisyytensä. Hän toisti lauantaina, että häntä vastaan ​​esitetyt väitteet eivät pidä paikkaansa.

– Voin todistaa sen, olen varma siitä, hän sanoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut