Kiina määräsi hiilikaivokset lisäämään roimasti tuotantoaan – energiapula aiheuttanut laajoja sähkökatkoja

Pohjois-Kiinassa Sisä-Mongolian alueella 72 kaivosta ohjeistettiin lisäämään hiilentuotantoaan yhteensä noin 100 miljoonalla tonnilla, uutisoi valtio-omisteinen kiinalainen talouslehti Securities Times. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinassa viranomaiset ovat määränneet hiilikaivoksia kasvattamaan merkittävästi tuotantoaan maanlaajuisen energiapulan vuoksi.

Pohjois-Kiinassa Sisä-Mongolian alueella 72 kaivosta ohjeistettiin lisäämään hiilentuotantoaan yhteensä noin 100 miljoonalla tonnilla, uutisoi valtio-omisteinen kiinalainen talouslehti Securities Times. Lisäys vastaa lähes kymmenesosaa alueen viime vuoden tuotannosta.

Kiinassa miljoonat kotitaloudet ja lukuisat yritykset ovat kärsineet sähkökatkoista. Tehtaat ovat joutuneet lykkäämään tuotantoaan, kun yritykset on määrätty vähentämään energian käyttöä. Energiapulaa selittää muun muassa hiilen hintojen kohoaminen ennätyslukemiin.

Kiinan hiilentuotanto oli viime vuonna noin 3,9 miljardia tonnia. Määrän odotetaan kasvavan tänä vuonna, vaikka presidentti Xi Jinping on sanonut Kiinan pyrkivän siihen, että maan hiilidioksidipäästöt saavuttaisivat huippunsa vuoteen 2030 mennessä. Kiinan tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2060 mennessä.

---

Lähteenä myös Financial Times.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut