Kaliforniasta ensimmäinen osavaltio, joka alkaa vaatia koronarokotteet kaikilta koululaisilta

Koronarokotukset tulevat pakollisiksi kaikille koululaisille Kalifornian osavaltiossa. Kuvassa Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronarokotukset tulevat pakollisiksi kaikille koululaisille Kalifornian osavaltiossa ensi vuonna. Kaliforniasta tulee näin ensimmäinen Yhdysvaltain osavaltio, joka alkaa vaatia oppilailta koronarokotteita kouluissa.

Vaatimus tulee koskemaan noin kuutta miljoonaa koululaista Yhdysvaltojen väkirikkaimmassa osavaltiossa.

Suunnitelma toteutetaan osissa, sillä Yhdysvaltain lääkevirasto FDA on tällä hetkellä hyväksynyt Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen yli 16-vuotiaille.

Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin mukaan vaatimus laajennetaan koskemaan myös yli 12-vuotiaita, kun FDA hyväksyy rokotteet nuoremmalle ikäryhmälle.

Säännöt tulevat koskemaan sekä julkisia että yksityisiä kouluja.

– Koulumme vaativat jo rokotteita tuhkarokkoa, sikotautia ja muita vastaan. Miksi? Koska rokotteet toimivat. Tässä on kyse lastemme turvallisuudesta ja terveydestä, Newsom sanoo.

Pfizer ja Biontech kertoivat viime viikolla, että lääkeyhtiöt ovat alkaneet toimittaa tietoja FDA:lle rokotteensa hyväksymistä varten myös 5–11-vuotiaille lapsille.

Lasten rokottamisen on katsottu takaavan sitä, että koulut pysyvät auki ja pandemia loppuisi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut