Venäjällä aloitettu uusi Navalnyiin kohdistuva tutkinta

Venäjällä on aloitettu uusi tutkinta, jonka kohteena ovat vangittu oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi ja hänen liittolaisensa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä on aloitettu uusi tutkinta, jonka kohteena ovat vangittu oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi ja hänen liittolaisensa.

Vakavia rikoksia tutkivan tutkintakomitean mukaan Navalnyi olisi vuonna 2014 perustanut ja johtanut ääriajattelulle perustuvan verkoston, jonka tarkoituksena oli "muuttaa Venäjän federaation perustuslaillisen järjestelmän perusteet".

Verkoston johtamisesta tutkintakomitea epäilee Navalnyin lisäksi Leonid Volkovia ja Ivan Zhdanovia. Lisäksi muun muassa Ljubov Sobolia epäillään osallistumisesta verkoston toimintaan.

Jos heidät todetaan syyllisiksi, Navalnyi, Volkov ja Zhdanov voivat saada 6–10 vuoden vankeustuomion. Sobol ja muut syytteessä olevat aktivistit voidaan puolestaan tuomita 2–6 vuodeksi vankeuteen.

Suurin osa Navalnyin tärkeimmistä liittolaisista on paennut Venäjältä. Heidän joukossaan ovat muun muassa Volkov ja Zhdanov.

Navalnyi kärsii parhaillaan 2,5 vuoden vankeusrangaistusta rangaistussiirtolassa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut