Jemenissä ainakin 50 kuollut kiihtyneissä taisteluissa Maribin kaupungista

Viime kuun lopulla otetussa kuvassa näkyy tuhoja, joita koitui huthikapinallisten iskussa lentotukikohtaan, joka sijaitsee 60 kilometrin päässä Jemenin toiseksi suurimmasta kaupungista Adenista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa Jemenissä taisteluissa strategisesti merkittävän Maribin kaupungin hallinnasta, sotilaslähteet kertoivat sunnuntaina. Sotilaiden mukaan valtaosa kuolleista on huthikapinallisia.

– Viimeisen kahden vuorokauden aikana 43 huthitaistelijaa on kuollut, suurin osa ilmaiskuissa kaupungin länsipuolella, uutistoimisto AFP:lle kerrottiin.

Jemenin kapinalliset julkistavat harvoin itse tietoja kaatuneistaan.

Kapinallisten hyökkäykset Maribiin ovat jälleen voimistuneet. Taisteluissa on kuollut noin 400 ihmistä syyskuun aikana.

Marib on viimeinen merkittävä hallituksen joukkojen vallassa oleva kaupunki Jemenin pohjoisosissa. Kapinalliset ovat helmikuusta lähtien pyrkineet valtaamaan kaupungin ja saamaan hallintaansa sen öljyvarannot. Kaupungin valtaaminen voisi myös parantaa kapinallisten asemaa rauhanneuvotteluiden ehtojen asettelussa.

Jemenin konfliktin osapuolten päätukijoina on kaksi suurta Lähi-idän maata. Saudi-Arabian johtama liittouma on Jemenin hallituksen puolella, kun taas Iran tukee huthikapinallisia.

Jemenin sisällissota on jatkunut vuodesta 2014 ja vaatinut kymmeniätuhansia ihmishenkiä. Yli kolme miljoonaa ihmistä on joutunut pakolaisiksi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut