Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomalaisten rahankäyttö on kahta aiempaa vuotta runsaampaa – S-Pankin korttidatan mukaan rahaa laitetaan etenkin matkailuun ja kodin laittamiseen

Suomalaiset ovat koko kuluvan vuoden ajan käyttäneet enemmän rahaa ostoksiin kuin viime vuonna tai vuonna 2019 ennen koronapandemiaa. Asia ilmenee S-Pankin korttidatasta, jossa analysoitiin noin 2,5 miljoonaa pankin omaa pankkikorttia.

Korttikäyttäytymisen perusteella suomalaiset ovat tänä vuonna käyttäneet rahaa etenkin matkailuun ja kodin laittamiseen.

Kulunut kesä oli korttidatan perusteella huomattavasti aiempia kesiä parempi kotimaan matkailulle. Esimerkiksi koronaa edeltävään tavanomaiseen heinäkuuhun verrattuna korttimaksut lisääntyivät Suomen leirintäalueilla viime heinäkuussa 37 prosenttia ja hotelleissakin yli viidenneksen.

Heinäkuussa S-ryhmän hotelleissa päästiin suosituissa kohteissa, kuten Tampereella, Turussa ja Kolilla, liki 100 prosentin täyttöasteeseen.

Myös suomalaisten ulkomaanmatkailu näyttää jo selviä elpymisen merkkejä. Ostot laahaavat selvästi koronaa edeltänyttä aikaa perässä, mutta varaukset ovat lisääntyneet selvästi alkuvuodesta.

S-Pankin mukaan kodin kunnostus ja remontointi näyttävät yhä pitävän pintansa, vaikka yhteiskunnan avautuessa kotona vietetty aika vähentyneekin.

– Sisustamiseen, rakentamiseen ja remontointiin käytetty rahamäärä kääntyi vahvaan kasvuun elokuussa alkukesän pienen notkahduksen jälkeen, S-Pankin tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell sanoo tiedotteessa.

S-Pankin korttidataa tutkittiin vuoden 2019 alusta tämän vuoden elokuun loppuun. Pankin mukaan joka kymmenes suomalaisella pankkikortilla tehty ostos maksetaan S-Pankin kortilla.