Ruotuväki: Puolustusvoimat valmistelee jo maskeista ja turvaväleistä luopumista – "Tammikuussa ensimmäinen normaali varusmiesten saapumiserä"

Ensimmäisenä varusmiespalveluksessa luovuttaisiin maskeista ja turvaväleistä. Marko Kauko

Rai Suihkonen

Puolustusvoimat valmistelee koronan exit-strategiaa, joka normalisoisi varusmiespalveluksen pandemiaa edeltävän ajan mukaiseksi.

Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki kertoo, että strategia valmistunee vielä syyskuun aikana. Koronaexitin ehdot täyttyisivät loka-marraskuussa, jolloin 85 prosenttia varusmiehistä olisi rokotettu kahdesti.

Ensimmäisenä varusmiespalveluksessa luovuttaisiin maskeista ja turvaväleistä. Seuraavaksi vapautuisivat kasarmien kuntosalit ja sotilaskodit.

Lääkintäkomentajakapteeni Kim Kalima toteaa lehdelle, että viimeisenä luovutaan 2+2+2-mallista, koska se on ollut vaikuttavuudeltaan paras. Tässä mallissa varusmies viettää kaksi viikkoa kasarmilla, kaksi viikkoa maastossa ja kaksi viikkoa lomalla.

Kalima arvioi, että ensi tammikuun saapumiserä voi olla ensimmäinen normaali saapumiserä. Tämä kuitenkin edellyttää korkeaa rokotuskattavuutta sekä pandemiatilanteen helpottumista ylipäänsä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut