Suomen ensimmäinen spac-yhtiö Virala Acquisition Company yhdistyy lämpöpattereita valmistavan Purmon kanssa

Iiro-Matti Nieminen / STT

Suomen ensimmäinen yritysostoa varten perustettu niin sanottu spac-yhtiö Virala Acquisition Company (VAC) yhdistyy lämpöpattereita valmistavan Purmon kanssa.

Yhtiöt kertovat solmineensa tänään sopimuksen yhdistymisestä. Suunnitelmana on, että fuusiossa syntyvä uusi yhtiö listautuu Helsingin pörssiin.

Yritysostoyhtiö VAC:lla ei ole varsinaista liiketoimintaa, vaan se on perustettu vain ostamaan toinen yhtiö. VAC keräsi sijoittajilta yli sata miljoonaa euroa, kun se listautui kesäkuussa pörssin spac-segmentille. VAC:n perustajaosakkaana on Alexander ja Albert Ehrnroothin omistama perheyhtiö Virala .

Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin erikoistunut Purmo on Rettigin suvun omistaman suomalaisen R ettig Groupin tytäryhtiö. Purmon tuotteisiin kuuluvat lämpöpatterien ohella myös esimerkiksi pyyhekuivaimet, lattialämmitysratkaisut ja ilmalämpöpumput. Purmolla on noin 3 300 työntekijää 19:ssä maassa. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 671 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut