Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Terve.fi: Kaksi naista rakastui toisiinsa työpaikalla – sen jälkeen alkoi julma kiusaaminen, joka vaati radikaaleja toimia

Terve.fi kertoo kahden Kirkkonummella asuvan hieman alle 50-vuotiaan naisen onnellisen mutta tummiakin sävyjä saaneen rakastumistarinan.

Satu von Schalien, 44, ja Sanna Enckelman, 49, päätyivät työpariksi ja alkoivat viihtyä toistensa seurassa erinomaisesti.

– Kun Sannasta ja minusta tuli työpari, huomasin, että jo hänen läsnäolonsa toi minulle valtavan hyvänolontunteen. Sitä on vaikeaa selittää kuulostamatta imelältä, von Schalien kertoo.

Naiset piilottelivat ensin suhdettaan. Kun suhteesta alkoi liikkua huhuja, he päättivät, että toisen heistä täytyy vaihtaa työtään.

Enckelman lähti työpaikastaan ja von Schalien jäi sinne. Suhde tuli kuitenkin ilmi, ja von Schalienin työpaikan ilmapiiri muuttui toisenlaiseksi.

– Koin julmaa kiusaamista. Tunsin, että minut suljettiin täysin ryhmän ulkopuolelle. Se hankaloitti työntekoa. Sain osakseni pahoja katseita. Kerran minut pyydettiin neuvotteluhuoneeseen, jossa katsottiin pornoa, von Schalien kertoo Terve.fi-jutussa.

– Kun tieto levisi, menetimme monia ihmissuhteita. Toki monet ystävät tukivat meitä, kuten myös molempien sisarukset, Enckelman sanoo.

Lopulta von Schalien jäi opintovapaalle.

– Olin aivan rikki. Toipuminen kesti pitkään.

Urasuunta muuttui siinä vaiheessa kokonaan, kun von Schalien lopetti työnsä liike-elämässä ja opiskeli eläintenhoitajaksi.

Von Schalien ja Enckelman menivät naimisiin kesällä 2017, pian avioliittolain hyväksymisen jälkeen.

– Se oli valtava ihmisoikeusasia. Ja onhan se ihanaa nimittää puolisoa vaimoksi. Yksi sana selittää koko asian, von Schalien sanoo.

Enckelman ei kertonut suhteesta ulospäin ennen naimisiin menoa, sillä hän pelkäsi avoimuuden vaikuttavan työmarkkinoilla.

– Tulin kaapista vahingossa, kun Satu päivitti Facebookiin tiedon, että olemme naimisissa. Se pamahti minunkin uutisvirtaani. Vahinko tuntui vapauttavalta. Vasta silloin huomasin, kuinka rankkaa piilottelu oli ollut.

Naiset ostivat tänä keväänä kotieläintilan, jota he alkoivat pyörittää. Tilasta tuli myös heidän uusi kotinsa.