Sadattuhannet edelleen ilman sähköä hirmumyrsky Idan jäljiltä Yhdysvalloissa

Hirmumyrsky Idan katkomia sähkölinjoja korjattiin Houmassa Louisianan osavaltiossa. / AFP Getty Images / AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa sadattuhannet ihmiset olivat keskiviikkona edelleen ilman sähköä sen jälkeen kun erittäin voimakkaana neloskategorian myrskynä maahan iskenyt hirmumyrsky Ida oli riehunut Louisianan ja Mississipin osavaltioissa.

Louisianassa ilman sähköä oli myöhään tiistaina yli miljoona ihmistä. Paikallisen median mukaan sähköjä saataneen mahdollisesti palautettua keskiviikon aikana sairaaloihin, vesilaitoksille ja jätevedenpuhdistamoille. Tavallisille kuluttajille sähköjen palautuminen saattaa kestää vielä päiväkausia.

New Orleansissa oli keskiviikon vastaisena yönä voimassa ulkonaliikkumiskielto. Kaupungin lentokettä oli tiistaina täysin suljettu, ja keskiviikoltakin on peruttu liki 200 lentoa.

Idan tiedetään varmuudella tappaneen ainakin neljä ihmistä, heidän joukossaan St. Tammanyn piirikunnassa Louisianassa 71-vuotias mies, jonka kimppuun hyökkäsi tulvavesissä piilotellut alligaattori.

Uhriluvun odotetaan keskiviikkona kasvavan, kun raivaus- ja pelastustyöt etenevät varsinkin rannikkoalueilla.

Trooppiseksi matalapaineeksi heikentynyt Ida jatkoi matkaansa koilliseen kohti Tennesseetä ja Ohiota.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut