Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yön uutiskooste | Syksyn yhteishaku korkeakouluihin alkaa tänään, Bidenin mukaan USA on sitoutunut saamaan viimeisetkin amerikkalaiset Afganistanista, Modernan koronarokote tuottaa enemmän vasta-aineita kuin Pfizerin

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin alkaa tänään, kertoo Opetushallitus tiedotteessaan.

Suurin osa syksyn yhteishaun tarjonnasta on ammattikorkeakoulujen koulutuksia. Eniten aloituspaikkoja on terveys- ja hyvinvointialoille.

Yliopistokoulutuksista valtaosa on joko maisterikoulutuksia tai suunnattu avoimen korkeakoulun opintoja suorittaneille.

Aloituspaikoista yli puolet on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Hakuaika päättyy syyskuun 15. päivänä.

Naisleijonat päätti MM-urakan pronssijuhliin

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on voittanut MM-pronssiottelussa Sveitsin 3–1. Tanja Niskanen, Ella Viitasuo ja Petra Nieminen tekivät Suomen maalit. Anni Keisala pelasi Naisleijonien maalilla.

Päävalmentaja Pasi Mustosen aikakaudella Suomi on saavuttanut kuusista arvokilpailuista viisi mitalia. MM-hopean ja olympiapronssin lisäksi kasassa on kolme MM-pronssia.

Presidentti Koiviston muistomerkkikilpailun voittaja paljastetaan

Tänään selviää, millainen muistomerkki presidentti Mauno Koivistolle on tulossa. Muistomerkin suunnittelukilpailun tulokset julkistetaan aamupäivällä.

Pikkuparlamentin puistoon Helsinkiin tuleva muistomerkki on tarkoitus paljastaa 25. marraskuuta vuonna 2023, jolloin presidentti Koiviston syntymästä on kulunut 100 vuotta.

Kilpailun on järjestänyt valtioneuvoston kanslian asettama muistomerkkitoimikunta.

Presidentti Koivisto kuoli 12. toukokuuta 2017. Hän oli presidentti vuosina 1982–1994.

Biden: USA sitoutunut saamaan viimeisetkin amerikkalaiset Afganistanista

Yhdysvallat on sitoutunut saamaan viimeisetkin yhdysvaltalaiset pois Afganistanista, sanoi presidentti Joe Biden puheessaan tänä iltana.

Afganistaniin jääneille amerikkalaisille ei ole takarajaa, hän lisäsi.

Biden perusteli Afganistan-päätöstään sillä, että valittavana oli joko lähtö maasta tai konfliktin laajeneminen. Bidenin mukaan hän ei aikonut pitkittää ikuisesti sotaa eikä pitkittää ikuisesti lähtöä maasta. (Lähde: AFP)

Tutkimus: Modernan koronarokote tuottaa enemmän vasta-aineita kuin Pfizerin

Belgialaisilla terveydenhuollon työntekijöillä tehdyn tutkimuksen mukaan Modernan valmistama koronavirusrokote tuottaa suuremman määrän vasta-aineita rokotetussa kuin samaan mRNA-tekniikkaan perustuva Pfizerin-Biontechin rokote. Tutkimuksesta uutisoivat yhdysvaltalaismediat Hill ja CBS Boston.

Vertailevan tutkimuksen kohteina oli yli 1 600 terveydenhuollon työntekijää, jotka olivat saaneet molemmat annoksensa jompaakumpaa rokotetta. Vasta-aineita mitattiin ennen rokottamista ja 6–10 viikkoa toisen rokotteen jälkeen.

Mitatut vasta-aineiden pitoisuudet olivat keskimäärin yli kaksinkertaisia Modernan rokotteen saaneilla.

WHO: Norsunluurannikon epäilty ebolatartunta osoittautui perättömäksi

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ei ole todisteita siitä, että Norsunluurannikolle saapunut guinealaisnainen olisi sairastanut ebolaa. Järjestön arvio perustuu ranskalaisen laboratorion tekemään analyysiin.

Aiemmin elokuussa positiivisen testituloksen ebolasta antanutta guinealaista pidettiin Norsunluurannikon ensimmäisenä tautitapauksena sitten vuoden 1994. Testituloksen vuoksi maassa käynnistettiin laaja operaatio potilaan lähikontaktien jäljittämiseksi ja rokottamiseksi.

Naisen sairastumisen syytä tutkitaan edelleen. (Lähde: AFP)

Griezmann palaa shokkisiirtona Atletico Madridiin Barcelonan riveistä

Ranskalaisjalkapalloilija Antoine Griezmann palaa Barcelonan riveistä Atletico Madridiin, seura vahvistaa. Griezmann on Atleticolla lainassa barcelonalaisseuralta yhden kauden ajan, minkä jälkeen kumpi tahansa osapuoli voi jatkaa lainasopimusta.

Asiasta kertoivat siirtoikkunan sulkeutumispäivänä jo aiemmin muun muassa Sky Sports ja jalkapallon pelaajasiirtoihin erikoistunut italialaistoimittaja Fabrizio Romano. Romano kuvaili Twitterissä ranskalaisen uutta sopimusta päivän shokkisiirroksi.

Sky Sportsin ja Romanon myöhemmän tviitin mukaan Atletico olisi sitoutunut lunastamaan Griezmannin pysyvästi lainakauden jälkeen.