Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Paperiliitto pitää UPM:n toimintaa uhkailuna ja pelkää palkkojen tippuvan kolmanneksella

Työntekijäpuolta edustava Paperiliitto syyttää metsäyhtiö UPM:ää koko neuvottelukierroksen vaarantamisesta. Paperiliiton mukaan UPM on alkanut tiedottaa työntekijöilleen, miten yritys aikoo vuoden 2022 alusta alkaen toimia, jos työehtosopimusta Paperiliiton kanssa ei saada sovittua liiketoimintakohtaisesti.

UPM kertoi aiemmin tiistaina, että se pyrkii käynnistämään liiketoimintakohtaiset työehtosopimusneuvottelut Paperiliiton kanssa. UPM kertoo, että Paperiliitto ei ole vastannut liiketoimintojen neuvottelukutsuihin myönteisesti vaan on edellyttänyt yhtä sopimusta koko konsernissa.

Paperiteollisuuden nykyinen työehtosopimus on voimassa tämän vuoden loppuun.

Paperiliitto pitää tietoonsa saamia UPM:n ehtoja työntekijöiden uhkailuna. Paperiliiton mukaan UPM:n esittämällä tavalla keskimääräinen palkka putoaisi liiton laskelman perusteella vähintään kolmanneksen.

Paperiliiton mukaan heikennykset kohdistuvat myös suoraan liiton toimintaan. Liiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mukaan UPM haluaa murtaa luottamusmiesjärjestelmän ja Paperiliiton.