Satoja siirtolaisia pyrki Marokon puolelta Espanjaan kuuluvalle Melillan erillisalueelle

Noin 350 siirtolaista yritti kiivetä Marokon puolelta Espanjaan kuuluvalle Melillan erillisalueelle varhain lauantaina. Kuvassa Espanjan rajavartija Melillassa raja-aidan luona. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Noin 350 siirtolaista yritti kiivetä Marokon puolelta Espanjaan kuuluvalle Melillan erillisalueelle varhain lauantaina. Kukaan ei kuitenkaan päässyt aidan yli, kertoi Espanjan hallituksen tiedottaja.

Espanjan rajavartiosto oli saanut aamulla ilmoituksen Marokon viranomaisilta, että 350 siirtolaista Saharan eteläpuolisista maista yrittää kiivetä aidan yli Barrio Chinon raja-asemalla, nimettömänä pysytellyt tiedottaja kertoi.

Myös aiemmin tänä kesänä siirtolaisia on yrittänyt saapua Marokon puolelta Melillaan. Osa heistä on tässä onnistunut, osa ei.

Espanjalla on kaksi erillisaluetta Pohjois-Afrikan rannikolla, Melilla ja Ceuta. Ne muodostavat Euroopan ainoan maarajan Afrikassa, ja niiden kautta siirtolaisia koettaa paeta köyhyyttä ja nälkää.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut