Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomessa on todettu 570 uutta koronatartuntaa – valtakunnallinen ilmaantuvuus laskussa

Suomessa on todettu 570 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 906 tartuntaa, mikä on 1 230 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu pandemian aikana Suomessa 124 855.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 94 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 23 ihmistä. Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut eilisestä kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on noussut eilisestä yhdellä.

Kainuussa maan toiseksi suurin ilmaantuvuus

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus suhteessa väkilukuun on THL:n mukaan nyt 160 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. Tätä edeltävien kahden viikon aikana ilmaantuvuus oli 183. Luvut ovat pyöristettyjä.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten tartuntoja kahdelta viime viikolta on Helsingin ja Uudenmaan (277), Kainuun (205) sekä Pohjois-Pohjanmaan (154) sairaanhoitopiireissä. Kainuussa ilmaantuvuusluku on kahden viikon tarkastelujaksojen välillä liki kaksinkertaistunut.

Vähiten koronaa on suhteessa väkilukuun puolestaan Ahvenanmaan (20), Länsi-Pohjan (37) ja Pohjois-Savon (44) sairaanhoitopiireissä.

Rokotukset etenevät - toisen annoksen on saanut 48,5 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,96 miljoonaa ihmistä eli 71,1 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 14 000:lla.

Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt 48,5 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,69 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa hieman yli 40 000:lla.

Prosenttiluvuissa otetaan huomioon koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.