Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Alkon liikevaihto kasvoi vaikka myynnin litramäärä putosi

Alkon alkoholijuomaverollinen liikevaihto nousi tammi-kesäkuussa reilulla kolmella prosentilla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Liikevaihtoa kertyi hieman yli 618 miljoonaa euroa, kun viime vuoden alkupuoliskolla vastaava luku oli hieman alle 600 miljoonaa euroa.

Alkon myynti tammi-kesäkuussa oli 43,5 miljoonaa litraa, mikä oli vajaan prosentin vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Alko tuloutti alkoholiveroa valtiolle alkuvuoden aikana hieman yli 319 miljoonaa euroa, kun viime vuoden alkupuoliskolla veroa kertyi vajaat 311 miljoonaa euroa.

Alkon tammi-kesäkuun liikevoitto oli 28,8 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden alkupuoliskolla oli 25,5 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Leena Laitisen mukaan koronatilanne ja siihen liittyvät rajoitukset vaikuttivat alkuvuonna edelleen Alkon toimintaan ja myyntiin.

– Kevään ja alkukesän aikana keventyneet koronarajoitukset siirsivät alkoholin myyntiä takaisin ravintola-anniskeluun. Matkustajatuonti on yhä ollut matalalla tasolla, Laitinen kertoo Alkon tiedotteessa.

Alkossa arvioidaan, että yhtiön koko vuoden myynti ja liikevoitto jäävät viime vuoden tasosta.

Alko avasi alkuvuonna uudet myymälät Oulun Ruskoon ja Keravalle. Yhtiön verkkokauppa oli alkuvuonna ripeässä kasvussa. Alkon verkkokaupassa tehtiin tammi-kesäkuussa noin 112 000 tilausta, missä oli 63 prosenttia kasvua viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna.