Poika puukotti opettajaa ruotsalaiskoulussa, poliisi ampui laukauksen

Eslövin kunnan mukaan koulunkäynti keskeytettiin hyökkäyksen jälkeen. Poliisi vartioi aluetta. TT / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsissa yläkoulun opettaja haavoittui vakavasti kouluun tehdyssä hyökkäyksessä Eslövissä maan eteläosassa torstaina. Poliisin mukaan 45-vuotias mies sai vakavia vammoja teräaseesta ja hänet leikattiin myöhemmin.

Hyökkäyksestä ja murhayrityksestä epäiltynä otettiin kiinni 15-vuotias poika. Paikalle tullut poliisi käytti tapahtuman yhteydessä myös asettaan ja ampui varoituslaukauksen.

Kukaan koulun oppilaista ei vahingoittunut luokkahuoneiden ulkopuolella tapahtuneen hyökkäyksen yhteydessä.

Poliisi teki myöhemmin kotietsinnän kiinni otetun pojan kotiin ja takavarikoi esineitä. Mikään ei viittaa siihen, että tekijöitä olisi useampia.

Eslövin kunnan mukaan koulunkäynti keskeytettiin hyökkäyksen jälkeen ja kaikki oppilaat koottiin voimistelusaliin, josta huoltajat nousivat heidät myöhemmin.

Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg sanoi olevansa järkyttynyt tapahtuneesta. Hänen mukaansa koulun pitäisi olla turvallinen paikka kaikille, niin lapsille kuin aikuisille.

-----

Lähteenä myös Aftonbladet

Kommentoi

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut