Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näistä maista voi tulla Suomeen ilman koronatestiä tai -todistusta – neljä maata pudotettiin pois tuoreimmalta listalta

Suomeen voi matkustaa osasta maita ilman koronaan liittyviä terveysturvallisuustoimenpiteitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö linjaa, että henkilöiltä, jotka saapuvat Suomeen maasta tai alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä, ei edellytetä koronatestiä tai todistusta saadusta koronavirusrokotussarjasta tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista.

Valtioneuvosto on hyväksynyt muutoksen asetukseen, jolla mahdollistetaan Suomeen saapuminen ilman tartuntatautilaissa säädettyjä terveysturvallisuustoimenpiteitä. Asetusmuutos tulee voimaan ensi maanantaina.

Valtioneuvoston asetuksen mukaisia maita ja alueita, joista Suomeen saapuvilta ei edellytetä koronatestiä tai -todistusta, ovat Hongkong, Kiina, Macao, Puola, Taiwan, Unkari, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat sekä Ruotsin Ylitornion kunta. Näissä maissa ja alueilla koronatapausten kahden viikon ilmaantuvuusluku on alle 10 sataatuhatta asukasta kohden.

Asetuksesta poistetaan Albania, Australia, Bosnia-Hertsegovina ja Romania, koska näissä maissa epidemiatilanne on huonontunut.

Asetusta muutetaan epidemiatilanteiden muuttuessa.