Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kevan sijoitukset tuottivat alkuvuonna yli yhdeksän prosenttia

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusten tuotto oli tammi–kesäkuussa 9,3 prosenttia eli 5,4 miljardia euroa. Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 63,3 miljardia euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 53,2 miljardia euroa.

Kevan pääomasijoitusten tuotto oli 20,3 prosenttia, noteerattujen osakkeiden 15,2 prosenttia ja hedgerahastosijoitusten 9,9 prosenttia. Kiinteistösijoitusten tuotto oli 1,2 prosenttia ja korkosijoitusten tuotto oli 0,9 prosenttia.

Noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen osuus Kevan koko sijoitusvarallisuudesta oli alkuvuonna noin 41 prosenttia ja korkosijoitusten osuus noin 35 prosenttia. Pääomasijoitusten osuus oli 13 prosenttia, hedgerahastojen osuus noin 6 prosenttia ja kiinteistösijoitusten osuus niin ikään noin 6 prosenttia.

Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen pitää vuoden ensimmäisen puoliskon sijoitustulosta erittäin hyvänä, vaikka pandemian aiheuttama romahdus pääomamarkkinoilla viime vuoden keväänä hankaloittaakin vertailua vuoden takaiseen verrattuna. Kietäväinen muistuttaa, että keskuspankkien ja valtioiden vahva elvytys on nostanut erityisesti noteerattujen osakkeiden arvostustasoja erittäin korkeaksi.

Lähitulevaisuudessa markkinoille haasteita asettavat Kietäväisen mukaan muun muassa koronapandemian ja inflaation kehittyminen.

Keva vastaa julkisen alan eläketurvan toimeenpanosta ja on Suomen suurin työeläketoimija. Kevaan työeläkevakuutettuja henkilöitä oli kesäkuun lopussa noin 550 000.