Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nuorimpana naisena maailmanympärilentoa yrittävä Zara Rutherford lähti matkaan Belgiasta

Vasta 19-vuotias Zara Rutherford nousi keskiviikkona Belgiasta ultrakevyellä koneellaan poikkeukselliselle lentomatkalle. Belgialais-brittiläinen Rutherford pyrkii jäämään historiaan maailman nuorimpana naisena, joka on lentänyt yksin maapallon ympäri.

Matkan ensimmäinen etappi oli lyhyt pyrähdys kotikaupungista Kortrijkistä Englannin kanaalin yli Britanniaan. Myöhemmin matkalla on edessä huomattavasti vaativampia lentoja muun muassa Atlantin yli Yhdysvaltoihin sekä Siperian halki Mongoliaan.

Rutherfordin mukana ei ole toista lentokonetta tukena, mutta ylilento- ja laskeutumisluvat on selvitetty tarkkaan jo etukäteen.

Ennätysyrityksen kotisivulta löytyvän lentosuunnitelman mukaan Rutherford käy kaikkiaan 52 maassa. Takaisin Belgiaan hänen on määrä laskeutua 4. marraskuuta.

Nuoresta iästään huolimatta Rutherfordilla on ollut jo pitkään lentolupakirja. Hänen molemmat vanhempansa ovat myös lentäjiä.