Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Taleban julisti yleisen armahduksen Afganistanin hallinnon työntekijöille, kehotti palaamaan työhön

Vallan Afganistanissa ottanut äärijärjestö Taleban julisti tiistaina yleisen armahduksen maan hallinnon työntekijöille. Lausunnossa myös kehotettiin hallinnon toimihenkilöitä palaamaan työtehtäviinsä.

– Yleinen armahdus on julistettu kaikille... joten sinun pitäisi aloittaa rutiinielämäsi täysin luottavaisesti, sanottiin Talebanin tiedotteessa.

Maan pääkaupunki Kabul oli tiistaina hiljainen ja rauhallinen Taleban-järjestön vallankaappauksen jälkeen, kertoi afganistanilainen uutiskanava Tolo News . Kanavan mukaan Taleban on perustanut kaupunkiin tarkastuspisteitä ja kerännyt aseita siviiliväestöltä.

Islamistinen Taleban otti Afganistanin hallintaansa nopeasti sen jälkeen, kun Yhdysvallat alkoi vetää joukkojaan maasta.

"Ihmiset ovat väsyneitä sotaan"

Taleban ilmoitti tiistaina ottavansa vastuu siviilien suojelusta.

– Tällä hetkellä meitä koetellaan, koska nyt olemme vastuussa ihmisten turvallisuudesta, sanoi järjestön johtoon lukeutuva mullah Abdul Ghani Baradar.

Kabulin asukkaat kertoivat Tolo Newsille toivovansa, että erityisesti naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia kunnioitetaan. He myös vetosivat rauhan ja hiljaisuuden puolesta.

– Valtakunnallinen turvallisuus on varmistettava, ihmiset ovat väsyneitä sotaan, sanoi pääkaupungissa asuva Fazi Rabi.

Hallituksesta keskusteluja Dohassa

Taleban käy keskusteluja maan tulevasta hallituksesta Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Järjestö on Tolo Newsin mukaan yhteydessä Afganistanin poliittisiin puolueisiin.

Abdul Ghani Baradar sanoi kesäkuussa, että naisia ​​ja vähemmistöjä olisi suojeltava tulevassa Afganistanissa ja että "olisi tarjottava" tilat naisille, jotta he voivat työskennellä ja saada koulutusta.

Vuosina 1996–2001 Taleban hallitsi suurinta osaa Afganistanista kovin ottein. Tuolloin etenkin naisten asema oli hyvin kehno.