Navalnyille uusi rikossyyte, joka voi pidentää tämän tuomiota

Venäjällä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyita vastaan on nostettu uusi rikossyyte, joka voi pidentää tämän jo aiemmin saamaa tuomiota. Asiasta kertovat Venäjän tutkintaviranomaiset.

Syyte liittyy Navalnyin perustamiin järjestöihin. Viranomaisten mukaan Navalnyi on perustanut "kansalaisten oikeuksia rikkovan järjestön".

Navalnyi sai helmikuussa kahden ja puolen vuoden vankeustuomion vanhoista kavallussyytteistä, joita pidetään laajasti poliittisina.

Kesäkuussa Navalnyin järjestöt julistettiin oikeuden päätöksellä äärijärjestöiksi. Päätöksellä on oletettu haluavan estää Navalnyin tukijoiden järjestäytyminen syyskuun duuman vaaleissa.

Eilen Venäjän tutkintaviranomaiset asettivat kahdelle Navalnyin liittolaiselle Leonid Volkoville ja Ivan Zhdanoville syytteet johtuen "varainkeruusta äärijärjestölle". Tuomio voi olla korkeimmillaan kahdeksan vuotta.

Navalnyi palasi Venäjälle vuoden alussa Saksasta, jossa häntä hoidettiin myrkytysyrityksen jälkeen. Navalnyin mukaan myrkytyksen takana oli Venäjän turvallisuuspalvelu FSB.

Navalnyi otettiin kiinni välittömästi lentokentällä Moskovassa hänen saapumisensa jälkeen.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut