Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helleaalto "Luficerin" piinaamassa Italiassa mitattiin 48,8 asteen ennätyslämpö

Italian Sisiliassa mitattiin paikallisviranomaisten mukaan keskiviikkona maan uusi lämpöennätys, 48,8 astetta. Italialaislehti Corriere della Seran mukaan kyseessä olisi jopa Euroopan korkein lämpöennätys.

Italialaisten meterologien mukaan mittaustulos on kuitenkin vielä virallisesti vahvistamatta.

Italiaa on piinannut viime viikkoina "Luciferiksi" nimetty helleaalto. Maahan odotetaan myös loppuviikoksi äärimmäisen kuumia lämpötiloja, kertoivat keskiviikkona italialainen uutistoimisto Ansa ja italialaislehti la Repubblica .

15 kaupunkiin on annettu perjantaille varoitus äärimmäisestä kuumuudesta. Varoitus on annettu Ansan mukaan muun muassa pääkaupunki Roomaan, Firenzeen ja Bolognaan.

Äärimmäinen kuivuus on aiheuttanut maassa myös maastopaloja, etenkin maan eteläosissa Sisiliassa ja Calabriassa.

Välimeren alue on kärsinyt helleaalloista ja kuivuudesta viime päivinä. Italian lisäksi Kreikkaa, Turkkia ja Algeriaa ovat piinanneet kovat maastopalot.

Asiantuntijoiden mukaan äärimmäiset helleaallot ovat yleistymässä tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen vuoksi. Välimeren aluetta pidetään yhtenä ilmastonmuutoksen riskialueista.