Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

THL: Suomessa 165 uutta koronatartuntaa – päivän tartuntaluvuissa voi olla puutteita

Suomessa on raportoitu 165 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 8 582 tartuntaa, mikä on 4 130 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL kertoo Twitterissä , että päivän tartuntaluvuissa saattaa olla puutteita. THL:n mukaan asia tarkistetaan ja korjataan viimeistään maanantaina.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu lähes 111 000 koronatartuntaa.

Koronaepidemia on tällä hetkellä leviämisvaiheessa pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Ahvenanmaalla. Leviämisvaihe on kolmiportaisen asteikon vakavin epidemiatilanteen vaihe.

Koronarokotte en toisen annoksen saanut noin 38 prosenttia väestöstä

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 3,73 miljoonaa ihmistä eli 67,2 prosenttia väestöstä. Ensimmäisen annoksen saaneita on noin 18 000 enemmän kuin perjantaina.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 38,2 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,12 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa suunnilleen 32 000:lla.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli perjantaina 100 ihmistä, joista 18 oli tehohoidossa. Luvut ovat kasvaneet hieman keskiviikosta, jolloin sairaalahoidossa oli 95 ja tehohoidossa 15 ihmistä.