Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taksinkuljettaja otti päihtyneitä naisia kyytiin ja raiskasi – nuorin uhreista 16-vuotias

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 43-vuotiaan taksinkuljettajan useista seksuaalirikoksista, joiden uhreiksi joutuivat miehen autonsa kyytiin ottamat päihtyneet naiset.

Mies tuomittiin muun muassa törkeästä raiskauksesta ja viidestä perusmuotoisesta raiskauksesta. Rikokset tapahtuivat pääosin Helsingissä ja Lohjalla vuosina 2019–2021.

Uhreina oli neljä nuorta naista, jotka olivat yöaikaan ja yksin nousseet miehen taksin kyytiin. Poliisin mukaan miehen auton katolla oli taksikyltti ja kyseessä oli luvallinen taksi.

Nuorin uhreista oli 16-vuotias. Päihtynyt tyttö oli noussut miehen kuljettaman taksin kyytiin Helsingin Rautatientorilla. Ajon aikana mies tarjosi tytölle vodkaa, kosketteli häntä reidestä ja rinnoista ja suuteli suulle.

Taksinkuljettaja vei voimakkaassa humalassa olleen tytön asunnolleen Lohjalle ja oli sukupuoliyhteydessä puolustuskyvyttömän uhrinsa kanssa. Mies myös kuvasi asunnollaan videon yhdynnästä, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi teolla muun muassa törkeään raiskaukseen, vapaudenriistoon ja salakatseluun.

Raiskasi saman naisen kolmesti

Erään toisen uhrin mies otti taksinsa kyytiin Helsingin Hakaniemestä. Lakasta eli huumaavasta aineesta voimakkaasti päihtynyt nainen ilmoitti haluavansa Kamppiin ja sammui taksiin. Mies vei naisen asunnolleen Lohjalle, raiskasi tämän ja kuvasi teon salaa videolle.

Taksinkuljettaja antoi naiselle amfetamiinia, jota hän on itsekin käyttänyt. Mies kävi naisen kanssa ajelulla Espoossa hankkimassa lakkaa, jota mies tarjosi naiselle. Heidän palattuaan miehen asunnolle Lohjalle mies raiskasi naisen vielä kaksi kertaa.

Taksinkuljettaja kiisti kaikki syytteet seksuaalirikoksista ja vapaudenriistoista. Miehen mukaan esimerkiksi sukupuoliyhteydet 16-vuotiaan tytön kanssa olisivat tapahtuneet tytön omasta tahdosta. Mies myös väitti, että yhdynnät Hakaniemestä kyytiin otetun naisen kanssa olisivat tapahtuneet molempien suostumuksella. Oikeus ei uskonut miestä, vaan piti tekoja raiskauksina.

Käräjäoikeus tuomitsi Arian Juhana Rezajin, 43, kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Hänet velvoitettiin maksamaan uhreille kärsimyskorvauksia ja muita vahingonkorvauksia yhteensä noin 40 000 euroa.

Taksinkuljettajan tapausta käsiteltiin nyt oikeudessa neljän uhrin osalta. Poliisi kertoi kesäkuussa, että esitutkinnassa on tullut ilmi lisää epäiltyjä uhreja, joiden osalta tutkinta jatkuu.