Silikonisia lasten astioita vedetään markkinoilta – ”Koska kohderyhmänä ovat pikkulapset…”

Silikonisia lasten astioita poistetaan markkinoilta, kertoo Ruokavirasto tiedotteessa.

Tulli ilmoitti tuotetutkimustensa jälkeen Ruokavirastolle, että kiinalaista alkuperää olevista silikonisista mushie-tuotemerkin pikkulasten lautasista ja mukeista siirtyy liikaa haihtuvia yhdisteitä.

– Koska on mahdollista, että haihtuvissa aineissa voi olla mukana terveydelle haitallisia aineita ja tuotteen kohderyhmänä ovat pikkulapset, on Suomessa olevia näiden tuotteiden maahantuojia pyydetty varotoimenpiteenä suorittamaan takaisinveto, kerrotaan Ruokavirastolta.

Takaisinvedettävät tuotteet ovat Mushie Silicone Suction Plate artikkelinumero 2320031 sekä Mushie Silicone Snack Cup artikkelinumerot 2340019, 2340124, 2340031, 2340047, 230069, 2340194 ja 2340182.

Takaisinveto koskee näiden tuotteiden kaikkia värivaihtoehtoja kyseisillä artikkelinumeroilla.

Täältä voit katsoa, missä liikkeissä ja verkkosivuilla tuotteita on ollut myynnissä.

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuotteiden käyttö. Vaikka tuotteita olisi käytetty säännöllisesti niiden hankinnan jälkeen, käyttö on ollut niin lyhytaikaista, ettei siitä arvella olevan lapselle terveydellistä haittaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut