Olkiluoto-3:n säännöllinen sähköntuotanto siirtyy kuukaudella eteenpäin

Olkiluoto-3:n on määrä käynnistyä yli vuosikymmenen myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Olkiluodon kolmosreaktorin säännöllinen sähköntuotanto siirtyy kuukaudella eteenpäin turbiinin ylimääräisten huolto- ja tarkastustoimien vuoksi, kertoo Teollisuuden Voima (TVO) . TVO on saanut tiedon asiasta laitostoimittaja Areva-Siemensiltä .

Lukuisista myöhästymisistä kärsineen voimalan sähköntuotannon aloittaminen siirtyy marraskuulle ja säännöllisen sähköntuotannon ensi maaliskuulle.

Olkiluoto-3:lla on ollut käynnissä kuumakoevaihe, joka on viimeinen iso testikokonaisuus ennen laitosyksikön käynnistämistä ja sähköntuotannon aloittamista.

TVO:n mukaan kuumakokeet ovat edenneet hyvin, mutta niissä saatujen testitulosten pohjalta turbiinilla on päätetty toteuttaa vielä joitakin huolto- ja tarkastustoimenpiteitä.

Olkiluoto-3:n on määrä käynnistyä yli vuosikymmenen myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Alun perin yksikön piti valmistua vuonna 2009.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut