Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lähes 50 000 ihmistä jäämässä ilman rahojaan veronpalautuspäivänä – "Toivomme, että erityisesti nuoret havahtuisivat"

Verohallinnolta puuttuu yhä noin 48 000 henkilön tilinumerot veronpalautusten maksamista varten. Osa puuttuvista tilinumeroista on nuorten, jotka ovat saamassa ensimmäistä kertaa veronpalautuksia.

– Erityisesti toivomme, että nuoret ja heidän vanhempansa havahtuisivat tarkistamaan, löytyykö oikea tilinumero Omaverosta. Näin välttyy palautuspäivänä pettymykseltä, ylitarkastaja Juha Villman toteaa Verohallinnon tiedotteessa.

Tilinumeronsa ehtii ilmoittaa netin Omavero-palvelussa vielä huomenna tiistaina. Palautukset maksetaan ilmoitetulle tilille elokuun kolmantena päivänä.

Mikäli tilinumeroaan ei ilmoita ajoissa, veronpalautuksensa voi lunastaa myöhemmin Nordean konttoreista. Esimerkiksi viime vuonna palautuksensa lunasti jälkikäteen noin 32 000 henkilöä.

Vaikka tilinumeronsa olisi ilmoittanut ajoissa, eivät rahat välttämättä kilahda tilille heti palautuspäivän aamuna.

– Moni saattaa ihmetellä, miksi veronpalautukset eivät näy tilillä. Odottaa kannattaa rauhassa, sillä tänä vuonna palautukset tulevat maksuun vasta päivän aikana, Villman sanoo.

Palautuksia tulossa kahdelle miljoonalle

Verohallinnon mukaan palautuksia maksetaan elokuussa kahdelle miljoonalle henkilölle yhteensä noin 990 miljoonaa euroa. Kerta on järjestyksessä kolmas, kun suurin osa suomalaisista saa palautuksensa elokuussa.

Veronpalautusten tai mahdollisten mätkyjen eli jäännösverojen maksupäiviä on useita vuodessa. Tämä johtuu siitä, että henkilöasiakkaiden verotus on vuodesta 2019 lähtien valmistunut eri ihmisillä eri aikaan.

Ensimmäiset asiakkaat saivat palautuksensa jo heinäkuussa. Viimeisimmätkin saavat viime vuoden verotuspäätöksensä lokakuun loppuun mennessä ja palautuksensa joulukuussa.

Verohallinto arvioi, että veronpalautusten kokonaismäärä tulee tänä vuonna pysymään kutakuinkin samana kuin viime vuonna.