Hollantilainen toimittaja Peter de Vries kuoli vammoihinsa sairaalassa

Hollantilainen rikostoimittaja Peter de Vries on kuollut ampumisessa saamiinsa vammoihin sairaalassa, kertoivat hollantilaiset tiedotusvälineet torstaina. De Vriesiä ammuttiin lähietäisyydeltä useita kertoja puolisentoista viikkoa sitten Amsterdamissa.

– Peter taisteli loppuun asti, mutta hän hävisi, kertoi hänen perheensä lausunnossaan kaupalliselle radio- ja televisioyhtiölle RTL:lle .

Viime viikon perjantaina ampumisesta epäillyt kaksi miestä olivat oikeuden edessä. Hollantilaisten tiedotusvälineiden mukaan epäillyt ovat 35-vuotias Hollannissa asuva Puolan kansalainen ja 21-vuotias rotterdamilaismies. Heistä 35-vuotiaan arvellaan ajaneen pakoautoa ja 21-vuotiaan painaneen liipaisinta.

64-vuotias de Vries tutki järjestäytynyttä rikollisuutta ja jengirikollisuutta Hollannissa ja kansainvälisesti. Hollantilaismedian mukaan de Vriesiä oli uhkailtu vuosien varrella useaan otteeseen.

Amsterdamin pormestari Femke Halsema ylisti viime viikolla pelotonta toimittajaa.

– Peter R. de Vries on meidän kaikkien kansallissankari, harvinaislaatuinen ja rohkea toimittaja, väsymätön oikeuden tavoittelija, täydellisen puolueeton ja oman tiensä kulkija, Halsema sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Hän puolusti huonompiosaisia, murhatun lapsen vanhempia, väärin tuomittuja, hän jatkoi.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut