Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Yön uutiskooste | Hartolan rivitalopalosta nostettu murhasyyte luetaan oikeudessa, USA:n Biden ja Saksan Merkel tapaavat Valkoisessa talossa, Ranskassa poliisi on käyttänyt kyynelkaasua koronarajoituksia vastustavien mielenosoitusten hajottamiseksi

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Hypo: EKP:n inflaatiotavoitteen muutos pudottaa hieman odotuksia korkojen noususta

Euroopan keskuspankin uusi strategia pudottaa hieman odotuksia korkojen noususta, kertoo asuntoluotottaja Hypo talouskatsauksessaan. Uudistus vahvistaa Hypon mukaan odotuksia matalista euribor-koroista, eikä asuntolainakorkojen nousua näy vieläkään.

EKP muutti strategiaansa siten, että kahden prosentin inflaatiotavoitteen ylitys ja alitus nähdään yhtä epätoivottuna kehityksenä. Aiemmin EKP tavoitteli hieman alle kahden prosentin inflaatiota.

Hartolan rivitalopalosta nostettu murhasyyte luetaan oikeudessa - palossa kuoli keski-ikäinen mies

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa tänään oikeudenkäynti Hartolan maaliskuisesta rivitalopalosta, jossa kuoli yksi ihminen. Syyttäjä vaatii 28-vuotiaalle päijäthämäläiselle miehelle tuomiota murhasta ja tuhotyöstä.

Tulipalossa kuoli noin viisikymppinen mies.

Poliisi on aiemmin kertonut, että 28-vuotiaan miehen epäillään sytyttäneen palon tahallaan. Mies otettiin kiinni läheltä palopaikkaa. Poliisin mukaan epäilty ja uhri eivät ole sukua toisilleen.

USA:n Biden ja Saksan Merkel tapaavat Valkoisessa talossa

Saksan liittokansleri Angela Merkel vierailee tänään Washingtonissa ja tapaa Valkoisessa talossa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin.

Merkel on kolmas ulkomainen ja ensimmäinen eurooppalainen valtionjohtaja, jota Biden isännöi presidenttikautensa aikana. Aikaisemmin Washingtonissa ovat käyneet Japanin ja Etelä-Korean johtajat.

Bidenin ja Merkelin odotetaan keskustelevan muun muassa kauppasuhteista, koronapandemiasta ja Yhdysvaltain vastustamasta Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeesta.

Ranskassa poliisi on käyttänyt kyynelkaasua koronarajoituksia vastustavien mielenosoitusten hajottamiseksi

Poliisi on käyttänyt Ranskan pääkaupungissa Pariisissa kyynelkaasua hajottaakseen koronarajoituksia vastustavia mielenosoituksia. Noin 19 000 ihmisen kerrotaan lähteneen kaduille ympäri Ranskaa osoittamaan mieltään maan uusia koronatoimia vastaan.

Mielenosoittajat ovat tyytymättömiä maanantaina julkistettuihin koronatoimiin, joiden myötä esimerkiksi koronavirusrokotteen ottaminen olisi jatkossa pakollista terveydenhoitohenkilökunnalle. Lisäksi rokottamattomilta ihmisiltä vaadittaisiin jatkossa todiste negatiivisesta koronatestistä ennen kuin he voisivat päästä sisään ravintolaan.

Maanantaisen ilmoituksen jälkeen ennätysmäärä ranskalaisia varasi ajan koronarokotukseen. (Lähde: AFP)

Puolan perustuslakituomioistuimen määrä päättää tänään EU-lainsäädännön velvoittavuudesta

Puolan perustuslakituomioistuimelta odotetaan tänään päätöstä siitä, onko maan omalla lainsäädännöllä vai EU-säädöksillä maassa ensisijainen asema.

Keskiviikkona Puolan perustuslakituomioistuin uhmasi jo EU-oikeutta päätöksellään, jossa se katsoi Euroopan unionin tuomioistuimen tilapäiset toimenpiteet Puolan oikeusjärjestelmän uudistuksia vastaan maan perustuslain vastaisiksi.

EU-tuomioistuin antoi aiemmin päivällä tilapäisen käskyn keskeyttää tuomareita valvovan kurinpitoelimen toiminnan välittömästi.

Puola ja EU ovat pitkään riidelleet Puolan oikeusjärjestelmään tehdyistä muutoksista. (Lähde: AFP)

Poptähti Britney Spears syyttää isäänsä holhousaseman väärinkäytöstä

Holhouksen alla oleva yhdysvaltalainen poptähti Britney Spears on kertonut losangelesilaiselle tuomioistuimelle haluavansa isäänsä syytettävän holhousaseman väärinkäytöstä. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

Laulajaikoni kertoi tuomioistuimelle puhelimitse haluavansa, että hänen isänsä toimista aloitetaan tutkinta.

Spearsin isä Jamie Spears on ollut vastuussa 39-vuotiaan tähden taloudesta ja yksityiselämästä 13 vuoden ajan. Holhousmääräys annettiin laulajan vuonna 2007 tapahtuneen henkisen romahduksen jälkeen.

Kolme viikkoa sitten Spears piti holhousoikeuskäsittelyssä tunteikkaan puheen, jossa hän muun muassa tuomitsi kiistanalaisen holhousjärjestelyn ja vaati sen purkamista.

Tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo jatkamassa Juventuksessa

Portugalilainen jalkapallotähti Cristiano Ronaldo on jatkamassa ensi kaudella italialaisseura Juventuksessa. Torinolaisseuran johtajan Pavel Nedvedin mukaan lomalla oleva Ronaldo ei ole kertonut haluistaan vaihtaa seuraa.

Nedved kertoi 36-vuotiaan Ronaldon palaavan lomalta Juventuksen harjoituksiin 25. heinäkuuta.

Ronaldon siirtohaluista on spekuloitu runsaasti, sillä Juventuksen viime kausi oli vaikea ja joukkue jäi Italian sarjassa neljänneksi.

Sunnuntaina päättyneissä EM-kisoissa Ronaldon kipparoima Portugali putosi neljännesvälierävaiheessa hävittyään Belgialle 0–1. Ronaldo oli turnauksen paras maalintekijä viidellä osumalla yhdessä Tshekin Patrik Schickin kanssa. (Lähde: AFP)