Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yön uutiskooste | Poliisipartio sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta, auto kuului kollegalle – EIT kertoo tänään, ottaako se kuolleeksi lavastetun irakilaismiehen tapauksen uudelleen käsiteltäväksi

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Poliisipartio sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta, auto kuului kollegalle - partio sai hovioikeuden mukaan kääntyä kotiosoitteesta pois selvittämättä kuljettajaa

Itä-Suomen hovioikeus on kumonnut kahden poliisin tuomiot virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Kyse oli poliisipartion toiminnasta Joensuussa syksyllä 2019. Epäillyn rattijuopon auto kuului poliisien kollegalle, mutta kuljettajasta ei ollut tietoa.

Partio löysi auton pysäköitynä kotiosoitteesta ja kuittasi tehtävän päättyneeksi selvittämättä kuljettajaa. Käräjäoikeus tuomitsi poliisit sakkoihin virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Hovioikeuden mukaan ei ollut näyttöä siitä, että poliisipartio olisi toiminnallaan rikkonut sääntöjä tai määräyksiä tai pyrkinyt hankkimaan kollegalleen hyötyä. Hovioikeus antoi ratkaisunsa perjantaina.

EIT kertoo tänään, ottaako se kuolleeksi lavastetun irakilaismiehen tapauksen uudelleen käsiteltäväksi

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antaa tänään päätöksen siitä, ottaako se kuolleeksi lavastetun irakilaismiehen tapauksen uudelleen käsiteltäväksi.

Suomi on pyytänyt EIT:ltä asian käsittelemistä uudelleen. Suomen mukaan EIT:lle toimitetut asiakirjat miehen kuolemasta olivat väärennettyjä.

Asiakirjojen mukaan mies olisi ammuttu kuoliaaksi pian Irakiin paluunsa jälkeen. Todellisuudessa mies oli elossa.

Lavastettu kuolema johti siihen, että Suomi sai EIT:ltä langettavan päätöksen. EIT katsoi Suomen rikkoneen Euroopan ihmisoikeussopimusta.

Irakilaismiehen tytär ja tämän entinen aviomies tuomittiin EIT-huijauksesta Helsingin käräjäoikeudessa helmikuussa.

Rautatientorilla osoitetaan tänään mieltä Kuuban tilanteesta

Suomessa asuvat kuubalaiset järjestävät tänään Helsingin Rautatientorilla tukimielenosoituksen kannanottona Kuuban tilanteeseen.

Kuubassa tuhannet ihmiset ovat lähteneet kaduille harvinaisiin kommunistihallinnon vastaisiin mielenosoituksiin.

Rautatientorilla viideltä iltapäivällä alkavaan mielenosoitukseen odotetaan osallistuvan useita kymmeniä ihmisiä.

Kymmeniä kuollut koronaosaston palossa Irakissa

Irakissa ainakin 52 ihmistä on kuollut sairaalan koronaosaston tulipalossa. Asiasta kertoo paikallinen terveysviranomainen uutistoimisto AFP:lle.

Loukkaantuneita kerrotaan olevan 22.

Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan palon aiheutti happisäiliön räjähdys.

Onnettomuus tapahtui eteläisessä Irakissa Nasiriyyan kaupungissa.

Aiemmin tänä vuonna palo irakilaisessa koronasairaalassa surmasi yli 80 ihmistä. Tuolloin palo alkoi happipullojen räjähdyksestä. (Lähde: AFP)

Helteet jatkuvat Yhdysvaltain ja Kanadan länsiosissa - maastopalot ovat vallanneet valtavat määrät pinta-alaa

Maastopalot ovat vallanneet valtavat määrät pinta-alaa hirmuhelteiden jatkaessa Yhdysvaltain ja Kanadan länsiosien moukarointia.

Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen (NWS) Los Angelesin osasto kertoo Twitterissä, että lämpötilat alkavat laskea kovimmissa hellepesäkkeissä maanantain jälkeen, mutta helpotus voi jäädä lyhyeksi. Lisää hellettä on näköpiirissä viikonlopusta lähtien.

Länsirannikolla ehdittiin saada pientä taukoa kesäkuun lopun helleaallon jälkeen, mutta viime päivinä äärimmäiset lämpötilat ovat yltäneet myös syvälle sisämaahan.

Asiantuntijoiden mukaan Pohjois-Amerikan äärimmäiset lämpötilat liittyvät kehityskulkuihin, jotka voidaan yhdistää suoraan ilmastonmuutokseen. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltalaisviranomaiset: Johnson & Johnsonin koronarokote näyttää lisäävän hieman riskiä saada harvinainen neurologinen häiriö

Johnson & Johnsonin koronarokote näyttää lisäävän riskiä saada harvinainen neurologinen häiriö, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset.

Yhdysvaltain lääke- ja ruokavirasto (FDA) on päivittänyt tuoreeltaan lääkeyhtiön koronarokotteeseen liittyviä varoituksia. FDA:n mukaan mahdollisuus oireiden saamiselle on erittäin matala.

Viranomaiset ovat saaneet noin 12,5 miljoonan koronarokoteannoksen jälkeen 100 alustavaa ilmoitusta Guillain-Barrén oireyhtymästä. Näistä ilmoituksista 95 oli vakavia ja vaativat sairaalahoitoa, minkä lisäksi oli ilmoitettu yhdestä kuolemantapauksesta.

Guillain-Barrén oireyhtymässä kehon immuunijärjestelmä vahingoittaa hermosoluja aiheuttaen lihasheikkoutta. Vakavimmissa tapauksissa oireyhtymä voi johtaa halvaukseen. (Lähde: AFP)