Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Turussa kymmenien ihmisten joukkotappelu ravintolassa viime yönä – Turun keskustassa lisäksi kaksi väkivallantekoa, Porissa viiden ihmisen tappelu

Turun keskustassa Linnankadulla sijaitsevassa ravintola Studiossa puhkesi lauantain vastaisena yönä puoli kahden aikaan iso joukkotappelu, Lounais-Suomen poliisi kertoo. Nujakassa oli ravintolan henkilökunnan arvion mukaan osallisina 20–30 ihmistä.

Poliisi tyhjensi ja sulki ravintolan loppuillaksi, koska siellä ei pystytty pitämään yllä yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Poliisin alustavien tietojen mukaan tappelussa oli kyse vähintään kahden eri ryhmän välienselvittelystä. Komisario Joonas Tikka kertoi STT:lle lauantaina iltapäivällä, ettei tapahtumasta ole toistaiseksi kirjattu rikosilmoituksia.

– Ilmeisesti myöhemminkään kukaan ei ole tullut esittämään mitään vaatimuksia, Tikka kertoo.

Tikan mukaan tappelussa oli mukana nuoria aikuisia, jotka olivat asiakkaina ravintolassa, mutta hän ei kerro enempää tekijöiden taustasta. Poliisilla ei ole tietoa, mistä syistä riita on alkanut alun perin.

Ravintolan omistaja, kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä Jethro Rostedt kommentoi STT:lle, että ravintola piti tyhjentää kokonaan joukkotappelun vuoksi. Rostedtin mukaan arviolta parikymmentä ihmistä oli käynyt myös järjestyksenvalvojien kimppuun.

Studiossa ei ole hänen mukaansa aiemmin ollut tämän mittaluokan kahakoita.

Rostedtin mukaan paikalla on lain edellyttämä määrä järjestyksenvalvojia.

– Jos tulee kolmenkymmenen raggarin joukkotappelu, niin siinä tarvittaisiin 200 järjestyksenvalvojaa, kuvailee Rostedt.

Kaksi väkivallantekoa Turun keskustassa kadulla

Lounais-Suomen poliisilla oli viime yönä yli 300 hälytystehtävää, joista useat liittyivät väkivaltaan.

Yöllä hieman ennen kello yhtä poliisi sai ilmoituksen tappelusta Turussa Linnankadun ja Aurakadun risteyksessä. Paikalta tavattiin useita ihmisiä, joista kaksi oli saanut vammoja. Vakavammin loukkaantuneelle poliisi antoi paikalla ensiapua. Sairaanhoitoyksikkö kuljetti uhrin yhteispäivystykseen. Toisen uhrin vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa.

Epäilty, 17-vuotias mies pakeni paikalta, mutta hän ilmoittautui itse poliisille lauantaina puolilta päivin. Koska tutkinta on vasta alkuvaiheessa ja asianosaiset ja todistajat ovat kuulematta, poliisi ei tässä vaiheessa kerro tekotapaa tai muita yksityiskohtia eikä tiedota asiasta enempää.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tämä tappelu olisi yhteydessä yökerho Studion baaritappeluun.

Samassa risteyksessä nujakoitiin uudelleen aamuyöllä neljän jälkeen. Poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan paikalla oli tapahtunut pahoinpitely. Tapahtumapaikalta tavattiin maassa makaava noin 20-vuotias mies, jota oli pahoinpidelty nyrkein ja potkimalla. Hänet kuljetettiin sairasautolla yhteispäivystykseen. Poliisipartio otti lähistöltä kiinni kaksi noin 20-vuotiasta naista, joita epäillään tekijöiksi.

Myös Porissa oli joukkotappelu

Porissa poliisi sai ilmoituksen joukkotappelusta Siltapuistonkadulla hieman ennen kello neljää. Tapahtumapaikalla selvitettiin yhteensä viiden henkilön tappelua, joka oli ilmeisesti alkanut osapuolten keskinäisestä huutelusta. Poliisi otti paikalta kiinni kaksi ihmistä. Kolme ihmistä sai pahoinpitelystä lieviä vammoja.

Porissa epäillään myös tapon yritystä Eteläkauppatorilla. Noin 30-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen toista miestä hengenvaarallisesti aamuyöllä hieman ennen kello kahta. Uhri kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Poliisi otti epäillyn kiinni lähistöltä heti teon jälkeen, ja tämä on alustavassa puhuttelussa myöntänyt teon. Esitutkinta jatkuu viikonloppuna asianosaisten ja todistajien kuulemisella sekä teknisellä tutkinnalla.

Paraisten keskustassa mies riehui hotellissa ja pahoinpiteli hotellin henkilökuntaan kuulunutta naista lauantaina aamuyöllä. Paikalle hälytettiin sekä poliisi- että rajavartiolaitoksen partiot, mutta epäilty oli ehtinyt poistua hotellista. Hänet tavoitettiin myöhemmin Saaristotieltä ja otettiin kiinni. Nainen sai pahoinpitelystä lieviä vammoja.

Uudessakaupungissa tapahtui pahoinpitely puoli kolmen aikaan aamuyöllä. Poliisin mukaan tilanne oli alkanut Koulukadulla sijaitsevasta baarista, jossa asiakas oli heittänyt toista asiakasta tuolilla päähän. Tilanne jatkui myöhemmin kauppatorilla, jossa mies uhkasi samaa ihmistä puukolla. Poliisi otti miehen kiinni ja toimitti poliisivankilaan.