Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Finanssivalvonta peruuttaa listaamattomia arvopapereita välittävän Privanetin toimiluvan

Finanssivalvonta (Fiva) on päättänyt peruuttaa listaamattomien yritysten arvopapereita välittävän Privanet Securitiesin toimiluvan. Finanssivalvonta tiedottaa havainneensa yhtiön toiminnassa vakavia laiminlyöntejä ja rikkomuksia, joita Privanet ei ole korjannut kehotuksista huolimatta.

Fivan mukaan yhtiö muun muassa laiminlöi velvoitteitaan ilmoittaa omien varojen alittumisesta ja rikkoi kieltoa antaa totuudenvastaisia tietoja sijoituspalveluja markkinoidessaan. Jo aiemmin Fiva asetti asiamiehen valvomaan Privanetin toimintaa ja löysi toiminnasta paljon korjattavaa.

– Yhtiö ei asiamiehen tietojen mukaan ole päättänyt toimenpiteistä, joilla päätöksessä esitetyt laiminlyönnit ja puutteet korjataan ja ehkäistään jatkossa, päätöksessä todetaan.

Yhtiön vastineen mukaan se on kehittänyt toimintaansa ja ohjeistustaan jatkuvasti Finanssivalvonnan kirjeiden ja huomautusten johdosta. Yhtiö kertoo myös korjanneensa puutteita.

Finanssivalvonta kuitenkin toteaa päätöksessään, että yhtiö ei ole korjannut toimintaansa riittävästi, ja sillä ei ole joko osaamista tai halua korjata toimintaansa.

Päätös ei Fivan mukaan edellytä Privanetin asiakkailta toimenpiteitä. Privanetin tulee palauttaa asiakkaille hallussaan olevat asiakasvarat ja selvittää avoimet arvopaperikaupat heinäkuun puoleenväliin mennessä.

Finanssivalvonnan päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen.