Suomesta on löytynyt uusi kookas hevospaarmalaji

Tutkijat ovat löytäneet juhannusviikolla Suomelle uuden paarmalajin. Laji löydettiin Hangosta, mutta on mahdollista, että sitä esiintyy muuallakin etelärannikolla.

Löydetty laji kuuluu kookkaisiin hevospaarmoihin, jotka ovat varsin samannäköisiä keskenään. Uusi laji on kuitenkin helppo erottaa muista sukunsa edustajista vaalean yleisvärin ja takaruumiin pitkittäisraidoituksen vuoksi.

Tutkijat sanovatkin, että lajin suomenkielinen nimi voisi olla juovapaarma. Kyseistä paarmalajia löytyy muun muassa Ruotsista. Juovapaarma on uhanalainen suurimmassa osassa Länsi-Eurooppaa, ja myös Ruotsissa se luetaan vaarantuneeksi.

Itä-Suomen yliopiston, Helsingin luonnontieteellisen museon ja Turun yliopiston eläinmuseon tutkijoiden työryhmä kertoo tiedotteessa, että se havaitsi Hangon Tvärminnessä useita juovapaarmayksilöitä. Tutkijoiden mukaan on epätodennäköistä, että näin tunnusomainen laji olisi jäänyt aiemmin huomaamatta.

Juovapaarma on 39:s Suomesta tavattu paarmalaji.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut