Ison sikalan sähkökeskus vaurioitui palossa Mikkelissä – hätätoimenpiteinä sikoja juotettiin pelastuslaitoksen säiliöautojen vedellä ja sikalan ikkunoita irrotettiin

Iiro-Matti Nieminen / STT

Mikkelissä ison sikalan sähkökeskus vaurioitui palossa varhain perjantaiaamuna. Palon seurauksena eläinten vesihuolto, ruokinta ja ilmastointi eivät aamulla toimineet.

Etelä-Savon pelastuslaitos joutui tekemään aamulla hätätoimia tilanteen vuoksi. Muun muassa sikalan ikkunoita irrotettiin, jotta ilma saatiin kiertämään rakennuksessa. Sikalassa on noin 3 100 eläintä, joista 600 on aikuisia sikoja ja 2 500 porsaita.

Päivystävä palomestari Eero Aho kertoi STT:lle, että vaarana eläimille olivat kuumuus, hiilidioksidi ja jano. Ahon mukaan eläimet eivät olleet välittömässä hengenvaarassa, mutta toimenpiteitä täytyi tehdä jatkuvasti.

– Kun on 3 100 eläintä ja tällainen keli, niin kiireellä yritetään saada ilmastointi jälleen pelaamaan. Pelastuslaitos paraikaa juottaa eläimiä sammutusautojen säiliövedellä, ja savutuulettimilla pyritään tuulettamaan tiloja. Sen lisäksi irrotetaan kaikki mahdolliset ikkunat sikalarakennuksesta, jotta siellä saadaan auttavalla tavalla ilma kiertämään, Aho kertoi puhelimitse kello kahdeksalta aamulla.

Aamupäivän aikana sikalaan saatiin palautettua sähköt pelastuslaitoksen generaattorin avulla. Puolenpäivän aikaan pelastuslaitos kertoi, että sikalan juoma- ja ruokintalaitteisto toimii jälleen ja rakennuksen ilmanvaihtoa korjataan. Pelastuslaitoksen yksiköt ovat jo poistuneet paikalta.

Hätäkeskus sai ilmoituksen rakennuspalosta Tanskalantiellä puoli seitsemän aikoihin aamulla.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut