Ainakin kolme kuollut, liki sata tavoittamatta kerrostalon romahdettua Miamin pohjoispuolella

Raivaus- ja pelastustyöt jatkuivat Floridan Surfsidessa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa on löydetty kolme ihmistä kuolleena ja liki sata ihmistä on tavoittamatta sen jälkeen, kun 12-kerroksinen talon romahti osittain Floridassa. Tämä oli henkilövahinkojen tilanne perjantaiaamuna paikallista aikaa. Turma tapahtui Surfsiden kaupungissa Miami Beachin pohjoispuolella varhain torstaiaamuna paikallista aikaa.

Tiedossa ei ole, kuinka paljon ihmisiä talossa oli sen romahtaessa. Talon asukkaissa on paljon sellaisia, jotka eivät asu siinä vakituisesti.

– Yksi puoli rakennuksesta putosi kokonaan pois. Sitä ei ole enää olemassa, kommentoi AFP:lle Miamissa asuva argentiinalainen Nicolas Fernandez.

Hän ei vielä ollut kuullut ystävistään, jotka yöpyivät Fernandezin perheen omistamassa asunnossa rakennuksessa.

– En tiedä, ovatko he elossa, Fernandez sanoi.

Kateissa useita ihmisiä Latinalaisesta Amerikasta

Kateissa on ainakin 18 Latinalaisen Amerikan maiden kansalaista, kertoivat maiden konsulaatit. Tavoittamatta on kolme uruguaylaista, yhdeksän argentiinalaista ja kuusi paraguaylaista.

Raivaus- ja pelastustyöt alueella ovat edelleen kesken perjantaina. Rakennuksen yhä seisovista osista on evakuoitu kymmeniä ihmisiä, minkä lisäksi romahtaneista raunioista on pelastettu useita hengissä selvinneitä.

Romahduksen kerrottiin tapahtuneen noin puoli kahdelta aamuyöstä paikallista aikaa. Romahduksen syy ei heti ollut selvillä, mutta viranomaisten mukaan tapahtuma oli onnettomuus.

New York Times kertoo, että rakennuksessa oli tarkoitus aloittaa lähiaikoina laaja remontti, jonka tavoitteena oli korjata ruostuneita teräsrakenteita ja vahingoittunutta betonia.

Paikallismedian mukaan rakennus on valmistunut vuonna 1981.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut