Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yle: SPR:n piirit takoivat turvapaikanhaun ruuhkavuosina 24 miljoonan voitot – piirien sijoitukset yli kolminkertaistuneet

Turvapaikanhaun ruuhkavuosina 2015–2019 Suomen Punaisen Ristin piirit takoivat 24 miljoonan euron voitot, kertoo Yle .

SPR on sijoittanut vastaanottokeskustoiminnasta saamiaan voittoja. Piirien sijoitukset ovat yli kolminkertaistuneet. Vuonna 2014 ne olivat 10,9 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaava luku oli 34,8 miljoonaa euroa

SPR:n talous- ja henkilöstöjohtaja Tapani Väisänen kertoo Ylelle, että vastaanottotoiminnan ylijäämät ovat keskeisin syy piirien talouden paranemiseen.

Lisävarat ovat mahdollistaneet vapaaehtoistyön kehittämisen. SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin (HUP) ohjelmapäällikön Heidi Juslin-Sandinin mukaan varoilla on palkattu muun muassa uusia työntekijöitä.

Juslin-Sandin muistuttaa myös, että varoja on hyvä olla pahan päivän varalle. Esimerkiksi koronan takia HUP:n ensiapupalveluista ja jäsenhankinnasta saamat tulot romahtivat, mitä on täytynyt korvata muilla rahoilla.

SPR:n Hämeen piiri ja HUP eivät ole tehneet varsinaista suunnitelmaa, miten kertyneet miljoonat käytetään.