Iranin ydinvoimalassa ongelmia, maata riivaa sähköpula

Iranin naapurimaat ovat olleet huolissaan Bushehrin voimalan turvallisuudesta jo pitkään, sillä voimala sijaitsee maanjäristyksille herkällä alueella. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Bushehrin ydinvoimala Iranin eteläosassa on jouduttu tilapäisesti sulkemaan, kertoivat maan ydinvoimaviranomaiset maanantaina. Viranomaisten mukaan syynä on "tekninen vika, jonka korjaaminen vie joitain päiviä".

Voimala on irrotettu sähköverkosta.

Iranin naapurimaat ovat olleet huolissaan venäläisvalmisteisen voimalan turvallisuudesta jo pitkään, sillä voimala sijaitsee maanjäristyksille herkällä alueella. Huhtikuussa alueella sattui järistys jonka voimakkuus oli 5,9. Se ei viranomaisten mukaan aiheuttanut vaurioita voimalalle.

Vuosia viivästynyt voimala valmistui viimein vuonna 2013. Alueelle ollaan rakentamassa vielä kahta uutta reaktoria, mutta niiden valmistuminen on vielä vuosien päässä.

Irania on vaivannut keväästä alkaen sähköpula. Energiaministeriön mukaan pula johtuu muun muassa kuumuudesta ja vesivarantojen vähyydestä, minkä vuoksi vesivoimalat eivät toimi kunnolla.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut