Suomessa raportoitu 65 uutta koronatartuntaa – koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 55 prosenttia väestöstä

Suomessa on raportoitu 65 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 081 tartuntaa, mikä on 671 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 1 752 tartuntaa kahdessa viikossa.

Koko pandemian aikana Suomessa on raportoitu yhteensä yli 94 300 tartuntaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut noin 55 prosenttia väestöstä eli noin 3,06 miljoonaa ihmistä, THL kertoo.

Toisen annoksen on saanut lähes 845 000 ihmistä, noin 15 prosenttia väestöstä.

Yhteensä rokotettuja on Suomessa yli 49 000 enemmän kuin eilen.

Ilmaantuvuus Suomessa pientä moniin muihin Euroopan maihin ve rrattuna

Moniin muihin Euroopan maihin verrattuna Suomessa koronan ilmaantuvuus on alhaisella tasolla.

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus ECDC:n mukaan esimerkiksi Kreikassa koronan ilmaantuvuusluku oli kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana 127 ja Ruotsissa 131, kun Suomessa se oli juuri tällä samalla ajanjaksolla 25. Virossa koronan ilmaantuvuus oli 75 ja Norjassa 61. Euroopan alhaisimmat ilmaantuvuusluvut kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla oli Islannissa (10) ja Maltalla (9).

Tämän jälkeen ilmaantuvuus Suomessa on laskenut THL:n tietojen mukaan alle kahdenkymmenen.

Suomen sisällä korkein ilmaantuvuusluku (noin 35) on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Etelä-Savossa koronan ilmaantuvuus on vain kaksi, mikä on sairaanhoitopiireittäin tarkasteltuna alhaisin ilmaantuvuusluku.

Ilmaantuvuusluku kertoo, kuinka monta tartuntaa valitulla alueella on todettu kahdessa viikossa sataatuhatta ihmistä kohden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut