Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yön uutiskooste | Työmatkaliikenne Virosta, Ruotsista ja Norjasta avautumassa, Kansallisgalleria saa uuden pääjohtajan - hakijoiden joukossa Yli-Viikari

Työmatkaliikenne Virosta, Ruotsista ja Norjasta avautumassa

Työmatkaliikenne Suomeen Virosta, Ruotsista ja Norjasta on avautumassa lähipäivinä. STT:n tietojen mukaan rajoitusten keventämisestä maa- ja merirajoilla päätetään tänään hallituksessa.

Kevennykset on määrä saattaa voimaan viikon vaihtuessa. Hallituksen odotetaan myös päättävän, että maahantuloa ei enää rajoiteta täyden rokotussuojan saaneiden osalta.

Viro on toivonut jo pitkään, että Suomi keventäisi rajoituksiaan. Pääministeri Kaja Kallas vetosi viime viikolla Helsingin Sanomien vieraskynä-kirjoituksessa suoraan pääministeri Sanna Mariniin (sd.), että yli neljä kuukautta erossa olleet virolaisperheet pääsisivät jälleen tapaamaan toisiaan.

Noin kolmasosa Suomeen muuttaneista iranilais- ja irakilaistaustaisista miehistä koki kidutusta kotimaassaan

Noin kolmasosa Suomeen ja Ruotsiin muuttaneista iranilais- ja irakilaistaustaisista miehistä koki kidutusta kotimaassaan, selviää tuoreesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Ruotsin Punaisen Ristin korkeakoulun tutkimuksesta.

Tutkijat huomasivat kidutuskokemusten olevan yhteydessä esimerkiksi ahdistus- ja masennusoireisiin sekä huonommaksi koettuun terveyteen ja elämänlaatuun.

Avun hakemista ja saamista voi vaikeuttaa luottamuksen puute viranomaisia kohtaan.

Kansallisgalleria saa uuden pääjohtajan - hakijoiden joukossa Yli-Viikari

Valtioneuvosto nimittää tänään Kansallisgallerian uuden pääjohtajan. Kansallisgallerian pitkäaikainen johtaja Risto Ruohonen on jäämässä eläkkeelle elokuussa.

Virkaa hakeneiden joukossa on muun muassa Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä ja Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju . Lisäksi tehtävää on hakenut Valtiontalouden tarkastusviraston hyllytetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari .

Kansallisgallerian museoita ovat Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.

Hätäkeskuslaitos: Telian matkapuhelinverkon häiriöt Pohjanmaan maakunnissa ohi

Telian matkapuhelinverkossa Pohjanmaan maakunnissa olleet häiriöt ovat ohi, kertoo asiasta aiemmin vaaratiedotteen antanut Hätäkeskuslaitos Twitterissä .

Häiriöitä oli osassa Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntia.

Hätäkeskuslaitos kertoi aiemmin, että matkapuhelinverkon häiriöt saattavat aiheuttaa kyseisillä alueilla ongelmia 112-hätäpaikannuspalveluun ja 112SMS-hätätekstiviestipalveluun. Torstaina aamuviiden jälkeen vaaran kerrottiin kuitenkin olevan ohi.

Saksalainen Curevac pettyi koronarokotteeseensa - teho vain 47 prosenttia

Saksalaisen Curevacin kehittämä koronarokote on osoittautunut välianalyysissa vain 47-prosenttisen tehokkaaksi, yhtiö kertoo.

Yhtiön mukaan teho oli sama kaikilla koronaviruksen aiheuttaman taudin vakavuusasteilla, eikä rokote vastaa onnistumiselle ennalta määritettyjä kriteerejä.

Curevacin mukaan pettymyksen tuottanut tulos johtui muun muassa siitä, että tutkimukseen osallistuneessa ryhmässä oli liikkeellä ainakin kolmeatoista eri virusmuunnosta. Myöhäisvaiheen tutkimukseen osallistui 40 000 ihmistä kymmenestä maasta.

Curevac toivoi alkujaan voivansa hakea Euroopan lääkevirastolta hyväksyntää rokotteelleen jo vuoden toisella neljänneksellä. Nyt vihreää valoa ei odoteta tulevan ainakaan ennen elokuuta. (Lähde: AFP)

Von der Leyen huolissaan Unkarissa hyväksytystä laista, joka kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo olevansa hyvin huolissaan Unkarin uudesta laista, joka käytännössä kieltää esimerkiksi homoseksuaalisuudesta kertomisen lapsille ja nuorille.

Von der Leyen kertoo Twitterissä uskovansa Eurooppaan, jossa monimuotoisuutta tuetaan, eikä piiloteta sitä lapsilta. Hänen mukaansa komissio arvioi parhaillaan, rikkooko laki EU:n lainsäädäntöä.

Unkarin parlamentti hyväksyi uuden lain tiistaina. Lakitekstin mukaan esimerkiksi homoseksuaalisuutta, sukupuolenkorjausta tai "poikkeavaa sukupuoli-identiteettiä" koskevaa sisältöä ei saa asettaa alaikäisten saataville. Kieltoa perustellaan lasten oikeuksien suojelemisella. (Lähde: AFP)

Hongkongin poliisi teki ratsian demokratiamyönteisen sanomalehden toimitukseen - päätoimittaja ja neljä muuta otettiin kiinni

Hongkongin poliisi on tehnyt ratsian demokratiamyönteisen sanomalehden Apple Dailyn toimitukseen ja ottanut kiinni viisi ihmistä erityishallintoalueen tiukan turvallisuuslain nojalla. Apple Dailyn mukaan kiinni otettujen joukossa on myös lehden päätoimittaja Ryan Law .

Poliisin mukaan kyseiset ihmiset otettiin kiinni, koska heidän väitetään juonitelleen vieraan vallan tai ulkoisten tahojen kanssa kansallisen turvallisuuden vaarantamiseksi.

Poliisilähde on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että poliisin haaviin päätynyt viisikko kuului Apple Dailyn emoyhtiön Next Digitalin johtohenkilöstöön.

Sanomalehti julkaisi poliisiratsiasta livekuvaa Facebook-tilillään. (Lähde: AFP)

Italia ensimmäisenä EM-jatkopeleihin, Sveitsi pelkkä suupala

Italia jatkoi vahvoja otteitaan jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa voittamalla keskiviikkoiltana Roomassa Sveitsin 3–0. Voitolla Italia vankisti asemaansa A-lohkon kärjessä ja varmisti ensimmäisenä kisajoukkueista paikan jatkopeleissä. Italialla on kuusi pistettä, Walesilla neljä, Sveitsillä yksi ja Turkilla nolla.

Manuel Locatelli puttasi Italian ensimmäisen maalin jo ennen puolen tunnin täyttymistä.

Locatelli avasi Italian maalihanat myös toisella jaksolla. Hän laukoi 2–0-maalin 52. minuutilla. Loppulukemat viimeisteli 89. minuutilla Ciro Immobile .

A-lohkon päätöskierroksella sunnuntaina Sveitsi kohtaa Turkin ja Italia Walesin.

Triathlonin tulevaisuuden toivot pääsevät viimein mittaamaan tasoaan EM-kilpailuissa

Triathlonliiton viime vuonna perustaman kärkiryhmän urheilijat pääsevät viimein kokeilemaan vauhtiaan kansainvälisissä kilpailuissa. Perjantaista sunnuntaihin neljä suomalaista kisaa sprinttimatkojen EM-kilpailuissa Itävallassa.

Kolmen lajin koosteen matkat ovat tavallisia pikamatkoja lyhyemmät, sillä Itävallassa kisataan 500 metrin uinnissa, 12 kilometrin pyöräilyssä ja kolmen kilometrin juoksussa.

Suomea EM-kisoissa edustaa neljä urheilijaa: Julia Kekkonen , Ville-Valtteri Salonen , Veikka Sarén ja Ida Wikman . Kekkonen kilpailee aikuisten sarjassa, Salonen, Sarén ja Wikman alle 19-vuotiaissa.