Yli-Viikari kutsuttiin eduskunnan kansliatoimikunnan kuultavaksi ensi viikolla – päätös mahdollisesta irtisanomisesta tarkoitus tehdä ennen eduskunnan kesätaukoa

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) hyllytetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on kutsuttu kuultavaksi eduskunnan kansliatoimikuntaan. Kansliatoimikunta kokoontuu huomenna torstaina keskustelemaan asiasta alustavasti. Tarkoitus on selvittää, onko Yli-Viikarilla edellytyksiä jatkaa pääjohtajana.

Päätöksiä voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun Yli-Viikaria on kuultu. Hänet on kutsuttu kuultavaksi ensi viikon keskiviikkona.

Mahdollisesta irtisanomisesta päättää eduskunnan täysistunto.

Tarkoitus on saada asiassa ratkaisu ennen kevätistuntokauden päättymistä. Eduskunnan istuntosuunnitelmassa on täysistuntovaraus ensi viikon torstaina sekä juhannuksen jälkeen vielä maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta linjasi tiistaina, että Yli-Viikarin edellytykset jatkaa tehtävässä on selvitettävä ja että tehtävä kuuluu kansliatoimikunnalle. Tarkastusvaliokunta katsoi, että Yli-Viikarin toiminta on merkittävällä tavalla heikentänyt luottamusta VTV:n toimintaan ja julkikuvaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut