Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koronarajoitukset lievenevät pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Savossa, uusia tartuntoja raportoitiin tänään 29

Pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia lievennetään tiistaista alkaen Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä.

Pääkaupunkiseudulla, Keravalla ja Keski-Uudellamaalla voimaan tulevat kiihtymisvaiheen rajoitukset, jotka mahdollistavat kokoontumiset ilman henkilömäärärajoitusta kunhan turvavälit pystytään säilyttämään.

Itä-Uudellamaalla ja suurimmassa osassa läntistä Uuttamaata kokoontumisrajoitukset ja turvavälipäätös kumotaan kokonaan tiistaista alkaen.

Myös Päijät-Hämeen rajoituksia lievennetään. Alueen koronaryhmä arvioi, että Päijät-Soten alueen koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa ja suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että koko yhtymän alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilörajat poistuvat. Kanta-Hämeen rajoitusten jatkoa arvioidaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia koskevat rajoitukset Etelä-Savossa maanantaista alkaen. Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella ei ole enää voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia.

Rokotteita pilaantui Porvoossa

Porvoossa pilaantui viikonloppuna liki 2 500 koronarokotetta, kaupunki kertoi maanantaina verkkosivuillaan. Tiedotteen mukaan satoja rokotusaikoja peruttiin maanantaiaamulta, koska jääkaappi, jossa rokotteita säilytettiin, oli mennyt viikonlopun aikana rikki. Rokotuksia pystyttiin jatkamaan maanantaina iltapäivällä.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan saanut reilut 2,8 miljoonaa ihmistä eli 51 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt hieman yli 13 prosenttia, mikä tarkoittaa lähes 726 000:tta ihmistä.

Tartuntaluvut edelleen laskussa

THL raportoi maanantaina 29 uudesta koronavirustartunnasta.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalta on noin 23 sataatuhatta ihmistä kohden. Korkein ilmaantuvuus (45) on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Viimeisten kahden viikon aikana Suomessa on raportoitu 1 297 tartuntaa, mikä on 1 057 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL:n tietojen mukaan Suomessa oli maanantaina koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 52 ihmistä, joista tehohoidossa on 9.