Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Ravintoloiden rajoitukset kevenemässä Uudellamaalla – valtioneuvosto pitää ylimääräisen istunnon tänään

Ravintoloiden koronarajoitusten keventämisestä Uudellamaalla on tarkoitus päättää tänään. Asia on esillä ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa aamupäivällä kello 10.30.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi eilen, että tavoitteena on saada lievemmät rajoitukset voimaan jo tänään.

Rajoituksia kevennetään, koska Uudenmaan kerrottiin eilen siirtyneen koronaepidemian leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Kiihtymisvaiheessa ravintolat saavat anniskella kello 22:een asti ja olla avoinna tunnin tätä pidempään. Sisätiloissa ruokaravintoloiden asiakaspaikoista on tällöin käytössä 75 prosenttia. Anniskeluravintoloiden sisätiloihin saa ottaa puolet asiakaspaikkojen määrästä.

Uudellamaalla aiotaan lieventää myös kokoontumisrajoituksia ensi viikon tiistaista alkaen. Valmisteilla olevan aluehallintoviraston päätöksen mukaan kokoontumisten henkilömäärää ei enää rajoitettaisi lainkaan.

Päijät-Häme ja Kanta-Häme ainoat leviämisvaiheen maakunnat

Leviämisvaiheessa olevan alueen anniskeluravintolat saavat olla auki aamuviidestä iltaseitsemään. Alkoholia saa anniskella kello 9–18, ja sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Muut ravintolat saavat leviämisvaiheen alueella olla auki aamuviidestä iltayhdeksään. Alkoholia saa näissä ravintoloissa anniskella kello 9–20. Sisätiloissa on käytössä kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Ravintoloiden sisätiloissa on voimassa karaoke- ja tanssikielto. Terasseilla saa tanssia.

Kiihtymisvaiheessa Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Keski-Pohjanmaa

Kiihtymisvaiheen alueilla kaikki ravintolat saavat olla auki aamuviidestä iltayhteentoista. Anniskelu on sallittu kello 9–22. Anniskeluravintoloiden sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa asiakaspaikoista on käytössä kolme neljäsosaa.

Muu Suomi perustasolla

Perustason alueilla kaikki ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kahteen yöllä. Anniskelu on sallittu kello 9–01. Anniskeluravintoloiden sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa käytössä on kolme neljäsosaa asiakaspaikoista.

Asiakasmäärien rajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.