Uutissuomalaisen kysely: Suomalaisten tyytyväisyys hallituksen koronatoimiin yhä korkealla, mutta laskusuunnassa

Hallituksen koronatoimiin on erittäin tai melko tyytyväisiä 61 prosenttia kyselyyn vastanneista. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Suomalaisista enemmistö on edelleen tyytyväisiä Sanna Marinin (sd.) hallituksen koronaviruspandemian hoitoon, käy ilmi Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä. Tyytyväisyys on kuitenkin vähentynyt pandemian alkuaikoihin verrattuna.

Hallituksen koronatoimiin on erittäin tai melko tyytyväisiä 61 prosenttia kyselyyn vastanneista. 23 prosenttia vastaajista oli puolestaan erittäin tai melko tyytymättömiä. Viime vuoden maaliskuussa vastaavassa kyselyssä tyytyväisten osuus oli 69 prosenttia ja tyytymättömien osuus 16 prosenttia.

Tyytyväisimpiä koronatoimiin ovat tuoreen kyselyn mukaan pääministeripuolue SDP:n kannattajat, joista peräti 91 prosenttia kertoo olevansa erittäin tai melko tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin. Tyytymättömimpiä ovat oppositiopuolue perussuomalaisten kannattajat, joista 66 prosenttia on erittäin tai melko tyytymättömiä hallituksen koronan hoitoon.

Uudemman kyselyn toteutti Tietoykkönen verkkokyselynä 18.–26. toukokuuta, ja siihen vastasi 1 000 suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut