Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Destiassa alkaa tiistaina kolmen päivän lakko – ruuhkat teillä ja myöhästymiset raiteilla mahdollisia

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa tiistaina kolmen päivän lakon infra-alan palveluyritys Destiassa . Lakko voi aiheuttaa ruuhkia tieliikenteeseen ja myöhästymisiä junaliikenteeseen.

JHL:n mukaan syynä on Destian aikomus vaihtaa halvempaan työehtosopimukseen. Muutos maksaa JHL:n mukaan työntekijöille vähintään satoja euroja vuodessa.

Tällä hetkellä Destia noudattaa Paltan ja JHL:n välistä sopimusta. Destia aikoo JHL:n mukaan liittyä infra-alan tesiin, jonka osapuolina ovat Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto.

– Voiton maksimointi palkkoja polkemalla on epäreilua, ja sopimusshoppailu rikkoo räikeästi yhtiön arvoja. Verkkosivuillaan Destia väittää kunnioittavansa sitä sitovia työehtosopimuksia. Todellisuudessa yhtiö kunnioittaa vain jättimäistä tulostaan, totesi JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa maanantaina.

Destia tiedottaa pitävänsä lakkoilmoitusta laittomana, sillä Destialla on voimassa oleva työehtosopimus.

– Yritys tarkastelee parhaillaan tarkoituksenmukaisinta edunvalvontaa yhtiön ja sen henkilöstön näkökulmasta. Destian tarkoituksena ei ole palkkojen ja työsuhteen ehtojen heikentäminen. Päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.