Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yli 6 000:lle opiskelupaikka kevään ensimmäisessä yhteishaussa – sisään otettiin runsas neljännes kaikista hakijoista

Yli 6 000 hakijaa sai opiskelupaikan kevään ensimmäisessä yhteishaussa, kertoo Opetushallitus. Haussa olivat korkeakoulujen vieraskieliset koulutukset, Taideyliopiston koulutukset ja Tampereen yliopiston teatterityön koulutukset.

Opetushallituksen mukaan opiskelupaikan sai runsas neljännes kaikista hakijoista. Yhteensä hakijoita koulutuksiin oli yli 22 500.

Opiskelupaikan sai nyt noin tuhat opiskelijaa enemmän kuin viime vuonna. Myös aloituspaikkoja oli jaossa tuhat enemmän verrattuna vuodentakaiseen.

Kolme hakijaa viidestä sai opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta ja kaksi viidestä yliopistosta. Kaikkein vaikeinta oli päästä opiskelemaan taide- ja kulttuurialoille, joista paikan sai vain joka kymmenes hakija. Helpointa oli päästä tekniikan aloille, joista opiskelupaikka lohkesi lähes joka kolmannelle.

Valituksi voi tulla vielä varasijalta

Hyväksytyistä hakijoista kaksi viidestä oli Suomen kansalaisia. Seuraavaksi eniten opiskelupaikkoja saivat vietnamilaiset ja bangladeshilaiset hakijat. Noin puolet kaikista opiskelupaikoista myönnettiin EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille hakijoille.

Myönnetty opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään heinäkuun 16. päivä kello 15:een mennessä. Varasijalta voi vielä tulla valituksi 2. elokuuta saakka.

Korkeakoulujen yhteishaku on viime vuodesta lähtien jaettu kahteen vaiheeseen. Ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin, Taideyliopiston koulutuksiin ja Tampereen yliopiston teatterityön koulutuksiin.

Kevään toisessa yhteishaussa vuorossa ovat korkeakoulujen syksyllä alkavat suomen- ja ruotsinkieliset koulutusohjelmat.