Pääministeri Marin Twitterissä: Verot ateriaedusta on maksettava, vaikka etuus palautetaankin

Pääministeri Sanna Marin (sd.) joutuu maksamaan verot ateriaedusta vaikka palauttaa edun. Marin kirjoittaa asiasta Twitterissä . Häneltä kysyttiin, miksi hän joutuisi maksamaan verot vaikka palauttaa etuudet.

– Olen keskustellut asiasta verottajan kanssa ja koska etu on saatu viime vuonna se lasketaan sen vuoden tuloksi. Eli verot edusta on maksettava, vaikka etuus palautetaankin. Samoin tulkittaneen myös aiemmin tänä vuonna saadun edun osalta, Marin kirjoittaa.

Turun yliopiston oikeustieteen professori Jaakko Ossa kommentoi STT:lle jo tiistaina, että verot maksetaan joka tapauksessa, vaikka verotettavaksi katsottu tulo maksettaisiin takaisin.

– Jos vahinko on jo sattunut, verot maksetaan joka tapauksessa. Verotuksessa tehokas katuminen ei auta, Ossa totesi tuolloin.

Professori Ossa myös pohti, että ilmoittamatta jättämisestä voi seurata veronkorotus. Linjauksen ateriaetuuden kuulumisesta pääministerin asuntoetuun tehneelle valtioneuvoston kanslialle taas voi hänen mukaansa seurata korotus työnantajamaksuihin.

Marinin edun arvo yli 14 000 euroa

Marin on käyttänyt etua viime vuoden tammikuun ja tämän vuoden toukokuun välisenä aikana yhteensä 14 363,20 euroa eli keskimäärin 845 euroa kuukaudessa. Summalla on hankittu aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettuja aterioita.

Tuloverolain mukaan pääministerin tehtävään liittyvä asuntoetu siihen kuuluvine palveluineen ei ole veronalaista tuloa. Epäselvyyttä oli perjantaihin saakka kuitenkin siitä, onko myös julkisuuteen noussut ateriaetu tällainen etuus. Tähän saatiin vastaus, kun valtioneuvoston kanslia julkaisi perjantaina verottajalta pyytämänsä lausunnon, jonka mukaan pääministerin ateriaetuus virka-asunnolla Kesärannassa on verotettavaa tuloa.

Pääministerin ateriaetu nousi esiin, kun Iltalehti uutisoi pääministeri Marinin perheelle pääministerin virka-asuntoon hankituista aamiaistarvikkeista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut